15:00

Annelunds IF

Referat

3 blytunga poäng, förvandlades till 1 i matchens sista spark

Seriepremiär på ett soligt Skedevallen denna långfredag. Ca 80 personer hade tagit sig upp till Skedevallen för bevittna första division 5 matchen på 17 år. Förutsättningarna var goda, även om planen var mjuk. Så gjorde gårdagens nederbörd planen bättre än vad den var i Onsdags.

Hade man fått drömma om den där perfekta premiären. Så fick Folkabo en mardrömsstart på sitt division 5 äventyr. Redan efter 1 minut så chokar gästerna Annelund med att göra 1-0. En frispark som lyfts in mot Theo Hjalmarsson, som inte får tag i bollen. Det blir kalabalik i straffområdet, bollen sparkas fram och tillbaka. Men när gästernas Tobias Andersson får bollen framför fötterna så trycker han in ledningsmålet för bortalaget.

Annelunds målvakt hade bra utsparkar, och tack vare medvinden så skapades det lite oroligheter i Folkabo försvaret. Mittbacksparet Andreas Krig och Patrik Rydén var säkerheten själva och fick bort 50/50 bollarna.

Efter mardrömsstarten så började Folkabo skapa mer chanser framåt. Man är nära flera gånger om när både Jonathan Wahnberg och Elvedin Kusturica kommer fri. Men bollen ville inte in den gången.

Men kvitteringen skulle komma i den 22:e minuten. Då Elvedin Kusturica kommer in i straffområdet och blir nedriven, så pekar domaren på straffpunkten. Jonathan Wahnberg fick förtroendet, och rullade enkelt in bollen till vänster till 1-1.

Folkabo har farliga omställningar och kommer i bra anfall. Svårspelat som det är så gör man en riktigt bra första halvlek. Man borde haft ledning till paus. Men första halvlek slutar 1-1.

Om det var mardrömsstart i första halvlek, så fick Folkabo en bättre start i andra. Redan i den 51:e minuten skulle Folkabo ta ledningen med 2-1. Återigen är det Elvedin Kusturica som står för förarbetet och levererar bollen till Jonatan Demersjö som lyckas trycka in bollen med ryggen in i mål.

Efter ledningsmålet så börjar Folkabo backa hem, Annelund har mer boll och försöker nu komma igenom den röda muren. Folkabo gör det bra, men ledning med ett mål är väldigt skört i detta läge. Det är mycket kamp och slit på planen. Ingen viker ner sig utan det är hårda dueller över hela planen.

Annelund är nära att kvittera i den 74:e minuten. Då en omarkerad spelare får på en bra träff utanför straffområdet. Men bollen tar i utsidan stolpen. När gästerna trycker på så har Folkabo bra lägen att ställa om, man är nära flera gånger att göra mål. Andreas Bergström skall bara lägga in bollen vid straffpunkten men bollen tar på en försvarare. Samme Bergström har ett friläge med minuter kvar men skjuter mitt på målvakten som räddar.

Det ser ut som Folkabo reder ut det hela. Men på tilläggstid så kommer kvitteringen. En hörna från vänster, bollen hamnar i gröten av spelare. Bollen studsar fram och tillbaka likt Annelunds första mål. Oturligt nog för Folkabo så hamnade bollen till en spelare på den högra ytan som lyckas få igenom bollen genom alla fötter in vid bortre stolpen in i mål.

Surt att tappa 3 poäng i matchens sista spark. Även om det blir delad poäng, så är känslan att det var nog rättvist idag att det slutade oavgjort. Folkabo stred tappert och gjorde en bra match. Försvaret ser riktigt bra ut, Alexander Karlén gjorde en grym match på högerbacken. Albin Larsson och Felix Klahr sprang och sprang och gjorde även dom en gedigen insats. Kul att nyförvärven Jonatan X2 fick göra sina första mål i Folkabo. 2 spelare som kommer göra stor skillnad för Folkabos anfallsspel denna säsong.

Lite påsk ledigt ett par dagar här, så drar en ny vecka igång på Tisdag. Så väntar bortamatch för Folkabo även där ett nytt lag som vi inte mött tidigare, nämligen Jung/Kvänum.