Folkabo IK

Referat

Ofokuserat FIK - Inkasserade säsongens första nederlag

Folkabo reste till en ny idrottsplats som man inte spelat fotboll tidigare. Jung/Kvänum 10 IF var motståndet för dagen. Ett blåsigt Nya IP, man ville helst se till att vinna slantsinglingen. Så man fick välja sida, vilket man fick. Men trots medvind i första. Så var det ett ofokuserat Folkabo som inte riktigt hade den tändvätska som man brukar ha.

Inte nog med att det var en brandskattad trupp som reste till Kvänum. Med återbud på första keepern Theo Hjalmarsson, Vänsterbacken Alexander Karlén som var sjuka. Även Tommy Isho lämnade ett sent återbud. 2 avbytare på bänken. Roberto Kellett ringdes in snabbt som målvakt. Albin Fredriksson fick starta sin första match i Folkabo på Alexander Karléns plats.

Matchinledningen var ganska händelsefattig. Lagen kände på varandra på den gigantiskt långa plan som JK/10 har som hemmaplan i Kvänum.

Folkabo har efter 20 minuter 3 hörnor på raken, varav den ena ett jätteläge för Andreas Krig att nicka in ledningsmålet. Men bollen går strax utanför stolpen. Samme Krig är nära lite senare att näta, när Elvedins frispark går rakt igenom försvaret. En förvånad Krig fick till sig bollen. Men avslutet gick i burgaveln.

Efter det så tar hemmalaget över taktpinnen. Folkabo står upp bra, Men det kändes som en tidsfråga när det skulle ringa bakom Roberto Kellett. Målet kom i den 39:e minuten. En långboll som skarvas på mitten till JK/10s anfallare Tony Berntsson som kommer fri och lägger in bollen bakom Roberto till 1-0.

Samme Berntsson skulle även öka på till 2-0 i den 42:e minuten. En frispark utanför straffområdet vid hörnflaggan till vänster. Bollen går in mot Roberto som räddar bollen. Men på returen stöter Berntsson in bollen i mål. Mardrömsminuter för Folkabo, som inte riktigt var på tårna. Utan mer eller mindre lät JK/10 få billigt en 2-0 ledning till halvtid. Tyvärr så tvingas Folkabo byta mittbacken Andreas Krig i paus efter nacksmärtor. Fredrik Ellström kommer in på den platsen.

JK/10 fortsatte att pumpa på i början av andra halvlek. Roberto Kellett står för inte bara 1, utan hela 2-3-4 räddningar inom loppet på 4 minuter. Bra gjort av Roberto som håller kvar Folkabo i matchen. För dom räddningar såg till att Folkabo fick luft under vingarna. Fick fart på bollen och börjar att komma till anfall.

Reduceringen till 2-1 kommer i den 60:e minuten. När Jonathan Wahnberg skarvar in bollen i mål bakom Robert Österberg. Elvedin Kusturica med framspelningen. Men Folkabo hinner knappt att fira målet innan det ringer i eget mål.

62:e minuten så kommer 3-1. En långboll som ser ut att gå till Roberto Kellett, men misskommunikation mellan målvakt och mittback. Så kommer snabbe Tony Berntsson fri och rundar Roberto och lägger in sitt 3:e mål för dagen. Ett tungt mål att släppa in, när Folkabo var påväg in i matchen igen.

Men man ger sig inte, 3-2 kommer i 67:e minuten. På en hörna från höger så nickar Albin Larsson in Elvedin Kusturicas hörna. Efter målet så är det mycket kamp på planen. Folkabo lyfter upp laget och försöker få till ett kvitteringsmål. Man är så nära att få det när Jonatan Demersjö kommer fri, det ser ut från sidan att Demersjö blir fälld och inte får till avslutet som var tänkt. Men domaren friade och lät spelet gå vidare.

Folkabo går ner på en 3 backlinje. i slutet. Det är så nära att det ger utdelning i den 88:e minuten när Albin Larssons långskott ser till att Robert Österberg får sträcka ut ordentligt för att nå bollen som går mot den högra stolpen. Men han gör en grym räddning på det avslutet som borde gett ett kvitteringsmål.

Istället när Folkabo trycker på så ger det ytor för hemmalaget att kontra. I matchens sista spark så får en omarkerad spelare lägga in bollen i mål till 4-2 som satte punkt för dagens utgång.

Trist med förlust, Men en dålig fokusering från start. Så var man inte riktigt villiga att delta på riktigt idag. Då blir resultatet det samma. Torsk, och 3 poäng till ett mer hungrigt hemmalag JK/10 som spelade smart. Bara att ladda om till hemmamatchen mot Emtunga/Tråvad/Larv på Söndag hemma på Skedevallen.