15:00

Emtunga/Tråvad/Larv

Referat

Ineffektivt FIK - Gav bort matchen fullständigt i andra

Det var ett revanschsuget Folkabo som klev ut på Skedevallen för att ta första segern för säsongen. Det såg riktigt bra ut inledningsvis. Svårspelat som det är i dessa tider utan nederbörd. Så studsar det och har sig. Samma förutsättningar för båda lagen.

Folkabo äger första halvlek fullständigt. Att det står 0-0 efter första är ett under. Om det nu beror på Folkabos oförmåga att göra mål. Eller att man har så mycket otur som finns just nu är svårt att svara på. Albin Larsson nickar i den 5:e minuten i ribban. Elvedin Kusturica har 3 avslut från distans, 2 av dom rakt på målvakten. Det 3:e ser ut att gå in i krysset. Men målvakten plockade ner det avslutet enkelt.

Jonatan Demersjö har ett skott i straffområdet som smiter förbi överliggaren. Ja chanser att ta ledning fanns det gott om. Gästerna Emtunga/Tråvad/Larv var väldigt nertryckta i första. Dom skapade trots det 2 chanser som var giftiga. En hörna som räddades på mållinjen av Alexander Karlén. Sista som händer i första så kommer dom i en omställning. Där Theo Hjalmarsson fick sträcka ut sig ordentligt på som gick till hörna.

Om det var spel mot ett mål i första, så var det en jämnare historia i andra halvlek. Redan efter 4 minuter så prickar gästerna stolpen efter att försvaret i Folkabo missat markeringen. Marginalerna är inte riktigt med den röda armen förtillfälligt. Man skapar chanser men det låser sig. Om man får slita för sina målchanser så gör det saken inte bättre när man relativt enkelt får ge bort mål helt gratis till motståndarna.

1-0 kommer i den 59:e minuten. Andreas Krig vinner sin duell, har bollen under kontroll. Men när han istället väljer det enkla alternativet, så spelar han svårt och spelar in bollen mot eget straffområde. Där en ETL fot kom i vägen, Då var det bara att spela bollen snet bakåt till Alfred Larsson som enkelt kunde stöta in bollen i mål bakom Theo Hjalmarsson.

Uppförsbacke för Folkabo då, Men det skulle bli värre ändå. 2-0 kommer i den 63:e minuten. Mittfältet står helt och sover och hur lätt som helst kunde gästerna spela 2-3 pass förbi mittbackarna så låg bollen i mål igen. Alfred Larsson målskytt ännu en gång för gästerna.

Att man blir straffade såhär hårt som Folkabo blir är svårt att förstå hur man kan tappa en match som man gör just nu. Det är närmare 3-0 än 2-1 just nu. Gästerna är nära att öka på i en omställning i den 79:e minuten. Men som tur var ur Folkabo perspektiv. Så har Albin Lindahl helt öppet mål, men skjuter över fullständigt både mål och droppnät.

Folkabo försöker att få in en reducering, Elvedin Kusturica har en frispark på straffområdeslinjen. Men drar den rätt i muren. Man har en hörna som nickas undan och rensas bort. Den bollen löper ETL anfallare på. Theo Hjalmarsson rusar ut för att komma först på den. Men bollen studsar inte Folkabos väg. Istället så vinner anfallaren den 50/50 bollen. Passar vidare till Alfred Larsson som lägger enkelt in bollen i det tomma målet. Andra matchen i rad som Folkabo släpper in 3 mål av samme spelare.

Folkabo reducerar till 3-1 i den 86:e minuten. Patrik Rydéns inlägg nickskarvas av Jonathan Wahnberg in i mål. Wahnberg håller sitt målsnitt på 1 mål per match vilket är godkänt. Men att istället var rena rama cirkus bakåt gör ju saken inte bättre.

På tilläggstid så får ETL en frispark utanför straffområdet. En frispark som sitter perfekt, över muren och lågt ner intill den vänstra stolpen hos Theo Hjalmarsson till 4-1 genom Casper Thoreson. Som blev slutresultatet.

Ja Folkabo har en del att tänka på just nu. Man har sina chanser framåt, Men just nu så funkar inte spelet över hela banan. Det svider ju såklart när man äger en match som man gör, Till att tappa spelet fullständigt och ger bort matchen samt 3 viktiga poäng. Som tur är det bara att skaka av sig den här matchen. Bara att se fram emot Lördagens match borta mot Södra Ving.