14:00

Folkabo IK

Referat

Två individuella misstag fällde FIK - Som nu är jumbo

Bortamatch mot Södra Ving, En fin anläggning att komma till. En bra plan och gött väder, så var Folkabo på jakt efter säsongens första seger.

Första halvlek är en väldigt händelserik tillställning. Där båda lagen bjuder upp till dans helt klart. Hemmalaget börjar bra, men Folkabo stack upp tämligen omgående. Ständigt snabbe Jonathan Wahnberg rycker sig fri i den 9:e minuten. Men mittbacken visade även han att han kunde ta hemjobbet på ett bra sätt med att hinna ikapp och bryta.

Samme Wahnberg var även inblandad i en straffsituation som domaren pekade på straffpunkten. Men innan det så hade linjedomaren viftat för frispark åt hemmalaget Södra Ving. Minuterna senare är Elvedin Kusturica nära att få in sitt avslut, men bollen smiter förbi stolpen.

Efter 18 minuter får hemmalaget en hörna som man skickar bollen i ribban. Södra Ving får lite momentum efter den chansen för i den 24 minuten så tar man ledningen med 1-0. Tyvärr så bjuder Folkabo detta till skänks. När man har bollen under kontroll. Men ett för svagt tillbaka spel som landar på en hemmaspelare som avancerar och trycker in 1-0 bakom Theo i mål.

Men även Södra Ving skulle bjuda på kvitteringsmålet efter 31 minuters spel. Ett svagt pass bröts på mitten av Elvedin Kusturica som avancerade på egen hand. Sedan så tryckte han in bollen i mål som betydde 1-1 och Elvis första mål för säsongen.

Theo Hjalmarsson stod sedan för en grym räddning som höll kvar Folkabo i matchen i den 36 minuten. Anfallet efter är Folkabo nära att ta ledningen när Albin Larssons långboll går fram till Elvis som drar bollen tätt över ribban. När hemmalaget drar igång spelet så står Folkabo för ännu ett misstag som skulle bli matchavgörande. En boll som försvaret har kontroll på, Men onödigt så gör vi ett fel beslut istället för spela bollen enkelt. Så vinner Södra Ving en höjdboll, som går fram till anfallare som drar på ett skott som Theo räddar. På returen kunde man lite turligt från snävvinkel få in bollen över mållinjen till 2-1 i den 38 minuten.

2 minuter senare så är det nära 3-1 till hemmalaget när man träffar underkant ribba. Men som tur var så studsa bollen på rätt sida för Folkabos perspektiv. Som sagt, en händelserik första halvlek slutar 2-1. Men att ge bort 2 mål skulle få konsekvenser för matchens utgång.

Andra halvlek är en konstant Folkabo press. Man äger matchen fullständigt. Hemmalaget går helt och hållet på knäna och är knappt över Folkabos planhalva. Antalet hörnor i andra halvlek för Folkabo är minst 10-15 st. Men man lyckas inte ens vara nära att få in någon boll. Däremot så försvarade sig Södra Ving sig skoningslöst och med en stor skopa tur så höll dom sig kvar i matchen.

Elvedin är nära att sätta 2-2 när han avancerar in mot mål, men avslutet går i stolpen, sedan i huvudet på målvakten ut till hörna. Anfall på anfall så trycker man på, men just nu är det riktigt ineffektivt av Folkabo att få in bollen i mål.

När man tilldöms straffspark i den 77:e minuten så var det nog många som hade räknat in 2-2. Jonathan Wahnberg vinner bollen efter slarv i försvaret. Blir både nedriven av försvarare och målvakt. Inget annat för domaren att peka på straffpunkten. Jonathan fick förtroendet att ta straffen själv och trycka in sitt 4:e raka mål. Men väljer att lägga bollen åt vänster som målvakten går åt och räddar. Albin Larsson är först på returen, men han sparkar mer i gräset än bollen som retfullt smiter förbi den vänstra stolpen.

Minuten efter straffen så har Elvis en chans att göra mål. Men det vill sig inte just nu. Tiden börjar att rinna iväg för Folkabo som nu har bråttom att få in bollen. Matchminut 84 så testar Elvis målvakten igen på ett bra avslut som han slänger sig handlöst på och lyckas tippa den till hörna.

Mitt i pressen så passar man mitt på en anfallare som väntar in 2 spelare som kommer 3 mot 1. Men Theo Hjalmarsson räddade första avslutet. Returen räddar Damir Ovcina från att gå in i nät.

Men det ville sig inte denna helg heller för Folkabo som förlorar med uddamålet 2-1. Det finns lite att jobba på, både offensivt som defensivt. Nu blir det att ta sig samman och göra en bra kommande vecka. För nästa match mot Grolanda/Floby på Fredag kommer bli tuff nöt att knäcka.