19:00

Grolanda/Floby

Referat

Fredrik Ellströms klackmål - Fixade 1 poäng åt Folkabo

Dramatiska minuter på stopptid utspelade sig på Skedevallen. Men det var nog 2 missnöjda lag som gick av planen med varsin poäng.

Topptippade Grolanda/Floby gästade Skedevallen denna fredagskväll. Folkabo som saknade Albin Larsson och Fredrik Johansson i truppen, fick stuva om en aning. Men det var den meriterade Fredrik Ellström som tog mittfältspositionen, som skulle rädda 1 poäng till Folkabo.

En trevande inledning till en början, Folkabo hade bra koll på gästernas anfallsförsök. Mycket långbollar från båda lagen, men Folkabo och Elvedin visste precis hur motståndarnas spelsätt skulle hanteras. Folkabo börjar skapa chanser, Elvedin Kusturica som så många gånger förr driver på laget och är ett ständigt hot.

Efter 15 minuters spel så tilldöms Folkabo en solklar straff. Då gästernas målvakt kom ut helt fel och rev ner Jonathan Wahnberg. Historiken med straffar och sumpade lägen för Folkabo fick inte ske framöver om laget skall plocka poäng. Elvedin Kusturica tog hand om straffen, och pangade in bollen resolut i mål till 1-0.

Folkabo har några distans skott av Felix Klahr och Elvedin Kusturica som inte var välriktade. Folkabo kontrollerade matchen hittills, det såg länge väl stabilt ut. Man hade nog velat ha den där ledningen in till halvtidspaus. Men något hände sista 5 minuterna som skulle stå laget dyrt.

43 minuten så ställer Grolanda/Floby om snabbt. ett inspel från vänsterkanten snetbakåt till en omarkerad spelare passar bollen vidare till Daniel Hallin som lyckas få in bollen från snävvinkel via Theo Hjalmarsson in i mål. Men den assisterande domaren har höjt flaggan. Många trodde att målet skulle vinkas bort för offside. Men efter ett snabbt samtal med huvuddomaren, så pekade den samme på mittpunkten. Kvitterat till 1-1. Anmärkningsvärt att en Grolandaspelare gör ´high five´ med huvdomaren efter beslutet att godkänna målet!.

Som det inte var nog med elände så skulle även 2-1 komma minuten efter. Återigen så tappar Folkabo boll på fel ställe. En snabb omställning, Johan Danielsson drog till från distans som letade sig in bakom Theo i mål. Som skulle vara halvtidsresultatet efter 45 spelade minuter.

Efter snacket i paus så var det många i Folkabo som ville ut och ställa allt till rätta igen. För det var absolut inte rättvist att ligga under med 2-1 när man fört matchen som man gjort.

Elvis är nära att ställa allt i ordning efter 53 minuter. Då Fredrik Ellström hittade Elvis som bröt sig förbi sin vänsterback, och letar rätt läge att trycka dit bollen. Men avslutet går över målet.

Men han skulle få sin revansch 2 minuter senare. Oscar Schönning står för förarbetet till Elvis, som nu får på en drömträff utanför straffområdet som sitter i krysset till 2-2 i den 55:e minuten.

Många kände nog att ett ledningsmål skulle komma inom kort. Men efter kvitteringsmålet skönk intensiteten. Det blev mycket felpass och bortsparkade bollar till höger och vänster från båda håll. När klockan börjar rinna iväg, så såg det ut som att det skulle bli oavgjort. Men dom sista 10 minutrarna av den här matchen, skulle bjuda på en hel del dramatik.

Grolanda/Floby tar ledningen i den 80:e minuten. Felix Klahr skall bara plocka ner en boll i luften som landar mitt på foten. Så bra att den hamnade till precis helt fel gubbe som Folkabo inte ville ska ha den bollen. Daniel Hallin drämmer till bollen direkt och den sitter otagbart till vänster bakom Theo till 3-2. Då trodde nog många att luften gick ur hemmalaget, och att gästerna nu skulle försvara sin ledning.

Men minuten senare så var det kvitterat till 3-3! Andreas Bergström slår ett inlägg från vänsterkanten som går fram till Fredrik Ellström som ´klackade´ in bollen i mål. Kryssläge återigen, men båda lagen var inte nöjda med detta utan gick för att ta alla 3 poängen.

När Elvis släpper ut bollen till Tobias Andersson som spelar den vidare mot Oscar Schönning som trycker in bollen i det öppna målet till 4-3. Så var det ju klappat och klart, eller?? Nä linjedomaren har återigen sin flagga uppe i luften för offside. Ett tveksamt beslut att icke godkänna Folkabos ledningsmål.

Sista anfallet går till gästerna som kommer förbi på vänsterkanten. Skottet mot Theo går i insida stolpen, returen lyckas Theo få upp i luften och greppa tag i den samma. Efter det läget så valde domaren att blåsa av matchen. 3-3 slutar matchen. Men det var Folkabos 4-3 mål som diskuterades hett med domartrion.

Summa av summarum så får man nog trotts missnöjt, med 1 poäng vara nöjda med det resultatet. Hade man haft 1-0 ledningen in i paus så kanske matchbilden hade sett helt annorlunda ut i andra halvlek. Nu blev det inte så, men starkt ändå att hämta upp underläge två gånger till lika läge. Det visar att det finns karaktär i det här laget. Det lär inte dröja förens första vinsten kommer. Förhoppningsvis redan i nästa omgång borta mot Herrljunga SK. Stort plus till Felix Klahr och Fredrik Ellström som gjorde bra insatser denna fredagskväll.