Elvis 3-2 mål - Frälste FIK som tog andra raka

Folkabo IK - Edsvära-Norra Vånga FF 3-2 (2-2)

Målskyttar:
Jonathan Wahnberg, Oskar Schönning, Elvedin Kusturica

Match på självaste kristihimmelsfärdsdag. Rejält blåsigt på Skedevallen denna eftermiddag. Dom som följt matchen via våra sociala kanaler. Börja nog fundera i första halvlek hur det är möjligt att det var mållöst i matchen ända fram till den 25:e minuten. Folkabo radade upp målchans på målchans, men oförmågan att sätta dit bollen var makalöst att den inte ville in.

Folkabo hade medvind i första halvlek, motståndarna hade det svårt att försvara sig i blåsten. Men att det inte stod 5-6-7-8-0 på tavlan ja det är en gåta med dom chanser som Folkabo skapade.

Därför var det väldigt signifikativt för matchen att det var gästerna ENV som gjorde matchens första mål. Ett långskott som seglar in bakom Theo Hjalmarsson och 1-0 till gästerna.

Folkabo fortsatte att trycka på, och skulle få utdelning i den 32:a minuten. Då Elvis hitta Jonathan Wahnberg som kommer fri. Skjuter på målvakten som lämna retur. Men returen så trycker Jonathan in bollen äntligen förbi ENV målvakten.

Ledningsmålet 2-1 kommer i den 38:e minuten. Elvis slår en hörna som hamnar hos Oskar Schönning som fick både en gång och två försök att få in bollen i mål. Tillslut så letade sig bollen in i mål.

2-1 ledning och skulle Folkabo även denna match gå till paus vila med ledning, Svaret är nej denna gång. För sista anfallet så kvitterar gästerna till 2-2. Ännu en gång så bjuder vi motståndarna på detta som straffar oss skoningslöst. Det började med att vi skickar ut en boll till inkast. Ett inkast som skickas snabbt ner mot hörnflaggan. Där Elvis inte täcker bollen till hörna. Utan bollen går igenom och bollen kommer så småningom fram till en ENV spelare som får halvträff som letar sig in bakom Theo. Riktigt surt ännu en gång att laget inte jobbar klart situationerna fullt ut. Det har straffat oss genomgånget under seriestarten. 2-2 var ställningen efter första halvlek.

Om det var fördel Folkabo i första halvlek. Så var det en riktig hafsig andra halvlek som publiken bjöds på. Inte så mycket skönspel alls, utan mycket kamp och långbollar. Båda lagen skapar lite ströchanser men inte nämnvärt farliga för stunden.

Det skulle dröja fram till den 66:e minuten då Folkabo skulle ta ledningen med 3-2. Theo Hjalmarsson drar en utspark till höger där Oskar Schönning plockar ner bollen och finner Jonathan Wahnberg som kommer 2 mot 1. Så höll Jonathan i bollen perfekt länge, tills han lämna bollen vidare till Elvedin Kusturica som denna gång fick in bollen i mål.

Efter målet så tar ENV över matchen mer och mer. Det kändes som det förmodligen skulle komma en situation som skulle betyda mål för gästerna. För det hade inte varit orättvist alls om det skulle ske. Men trots panik i försvaret ett antal gånger så lyckas man hålla undan. ENV har ett skott som tar i ribban i den 77:e. Senare så har dom en chans på en hörna som höll på att gå rätt in i mål. Men Theo lyckas få en hand på den.

Tiden sprang ifrån på slutet och Folkabo lyckas vinna med 3-2 och ta första segern hemma på Skedevallen. 5-6 mål i första halvlek så hade det varit klart, men det blev väldigt onödigt spännande denna match. Ett kryss hade nog varit rättvist så som matchen utspelade sig. Men Folkabo har haft bra med oflyt med tidigare matcher, så en vinst med 3-2 tar vi alla dagar i veckan.

Nästa match är inte förens om en vecka, då Folkabo skall åka till Brovalla och möta Valtorp. Då hoppas vi att ´Grottmänniskorna´ jobbar till sig 3 nya fräscha poäng!