Referat

ESK - Numret större i derbyt på Skedevallen

Folkabo IK - Ekedalens SK 1-5 (1-1)

Målskytt: Albin Larsson

Fotbollsfest på Skedevallen denna Torsdagskväll, Där 200 personer kom för att bevittna första derbyt på 7 år. Första halvlek är en jämn historia. Där Folkabo stod upp bra mot ett piggt ESK, som hade ett bra passningsspel. Folkabo är som sagt giftiga på sina kontringar. Men ESK försvaret är rejäla pjäser och riktigt spelskickliga. Fredrik Jungergård, som har Folkabo IK som moderklubb. Var riktigt stabil på sin mittbacksposition i ESK.

Tyvärr som det sett ut under säsongen så är det en bjudning som ger ESK ledningen med 1-0 i den 10:e minuten. En boll som Andreas Krig släpper till en utrusande Theo som tvekar. Då dyker en ESK forward upp och petar till bollen som tar på Theo. Returen kommer mitt framför fötterna på forwarden som enkelt rullar in ledningsmålet.

Folkabo skulle kvittera till 1-1 i den 27:e minuten. Ett riktigt snyggt mål på en hörna som Elvis slår mot Albin Larsson som på volley mottar in inlägget lågt till vänster om ESK målvakten. Ett resultat som stod sig till halvtid.

Tyvärr så får man nog säga att domaren hade nog inte sin bästa dag. Han höll inte för trycket, och det viftades kort till höger och vänster under matchens gång. Hela 8 gula kort, 1 rött kort. Så brutalt var det inte! Men håller man en sådan nivå, så är det inte konstigt att det började spåra ur under matchens gång. För utvisningen som Andreas Bergström åker på är helt otrolig, att man varnar en spelare när spelet inte ens är igång. För att man råkar flytta på en boll några meter. Det skulle bli matchavgörande helt klart.

Med en man mer för ESK i andra halvlek så var det ett bortalag som fick göra lite som man ville stundtals. Folkabo fick slita för varje meter på plan. Man gör det bra, Men när det trillar in boll efter boll. Ja då var det många huvuden som tittade ner i backen.

När 3-1 målet görs på den frisparken som Andreas Bergström åker ut på, går hela vägen in i mål, ja då gick luften ur hemmalaget. Även om Folkabo skapade lite chanser i mitten av halvleken genom Oskar Schönning och Elvedin Kusturica. Så var det inte riktigt nära att hota ikväll.

Ekedalen hinner även göra 4 och 5-1 innan domaren blåste av derbyt på Skedevallen.

Inte så mycket att säga om, Ekedalen vinner rättvist. Att man är seriefavoriter visade man ikväll. Att man kommer tillhöra toppen under seriens gång är ganska väntat.

Folkabo får bita ihop och komma igen och träna mer på den defensiva biten. Ny viktig match väntar på Skedevallen kommande Lördag mot Falköpings FK.