Uddlöst FIK- gav bort tre viktiga poäng hemma på Skedevallen

Folkabo IK - Falköpings FK 1-3 (1-2)

Målskytt:
Elvedin Kusturica

Det var dags för näst sista hemmamatchen för vårsäsongen. Motståndarna var Falköpings FK. Som vi hade scoutat i flera matcher. Men ändå så lyckades Folkabo inte att plocka bort dom spelarna som man skulle hålla koll på. Man kom på mellanhand matchen igenom. FFK behövde inte förta sig för att åka hem med alla 3 poängen denna lördags eftermiddag.

Chanser att ta ledningen fanns till en början, när Jonathan Wahnberg vinner en duell mot Elias Jonsson som sista gubbe. Kommer fri mot målvakten. Men avslutet går rakt på målvakten. Några sekunder senare så får Elvedin bollen och försöker att placera in bollen men den går ovanför målet.

Gästerna skulle ta ledningen efter 19 minuter. Precis som dom flesta matcherna så bjuder vi motståndarna på mål. Här har vi ett till på kontot. Då Elias Jonsson kommer på högerkanten och slår en boll längs marken in mot straffområdet. På något sätt så lyckas bollen gå via Theo Hjalmarsson som slänger sig för ta bollen. Men bollen tar på Albin Larsson som får den på sig och går in i mål. Snacka om att det inte studsar rätt för FIK.

Efter det målet så börjar man få lite mer kontakt och spel på motståndarnas planhalva. Efter att Oskar Schönning fick en frispark vid mittcirkeln. Så chansar Elvis på att dra den på mål. Tack vare vinden så får han på en perfekt träff från 30 meter som ser ut att gå över. Men dyker precis under ribban in i mål till 1-1 i den 27:e minuten.

När Felix Klahr skulle lasta in ett inlägg. Så blev det till en bra målchans, då bollen tar i ribban. Elvedin Kusturica drar och fintar utanför straffområdet. Men när han skall avsluta med vänstern, så får han inte tillräckligt kraft för att få bollen förbi FFK målvakten.

När man sumpar chanser att ta ledningen på så ringer det i andra änden istället. När Pitias Eyob får helt sonika gå förbi 4 spelare och passa bollen till Simon Gustafsson som först skjuter på sitt stödjeben och ramlar omkull. Men liggandes lyckas han skyffla in bollen i mål till 2-1 till gästerna i matchminut 40. Ett tungt mål att behöva åka på som skulle vara halvtidsresultat.

Andra halvlek så försöker Folkabo att trycka på. Men långbollarna fastnar enkelt på FFK spelare. Farligaste chansen hade Fredrik Ellström när Folkabo hade 4 hörnor på raken. Men nicken blev för lös för att överlista FFK målvakten.

FFK kontrollerar spelet ganska enkelt och spelar av på ett smart sätt. När man sedan skulle utöka ledningen till 3-1 i den 62:e minuten så var det klappat och klart. Ett inlägg från högerkanten till en helt omarkerad Johannes Andersson som enkelt får nicka in bollen bakom Theo Hjalmarsson.

Inte nog att det är match på Onsdag borta mot Skultorps IF. Så drar 2 av våra 5 spelare som står på 2 varningar på sig kort. Albin Larsson och Oskar Schönning får både 1 och 2 gula kort i denna match. Vilket gör båda avstängda på Onsdag. Samt att Oskar står kvar på sina 2 efter sin avstängning.

Riktigt tungt att vi inte jobbar klart situationerna och ger bort 3 gratismål till motståndarna. Det håller inte i division 5. Snitt på 3 insläppta mål per match, då blir det tungt att vinna matcher. Ny tuff match mot serietvåan Skultorp på Onsdag. Allt kan hända i denna serie uppenbarligen, Så det är bara att ge det chansen och tro på det vi vill åstadkomma.