Red Army - Krigade till sig 1 poäng borta mot serietvåan

Skultorps IF - Folkabo IK 1-1 (1-0)

Målskytt:

Fredrik Johansson

Bortamatch mot serietvåan Skultorp på Orkanvallen. En tuff uppgift för laget som saknade avstängda spelarna Albin Larsson och Oskar Schönning. Även Alexander Karlén saknades. Men istället så klev andra fram och gjorde en mycket bra insats i kvällens match som hade precis allt och lite till. Hela 8 gula kort och 1 rött kort, Samtliga varningar gick till hemmalaget Skultorps IF.

Inledningsvis så är det hemmalaget som tar tag i taktpinnen och var riktigt alerta med sina bollar mot sina kantspelare. Erik Wallskog både sköt och nickade i stolpen tidigt in i första halvlek. Folkabo som gjorde om i uppställningen inför kvällens match, det gav en ordentlig effekt för laget. För det kändes tryggt och säkert stundtals.

Elvedin Kusturica har efter 17 minuter även han ett skott som tar i stolpen. Lite senare har han även ett riktigt Elvis läge. När Folkabo tilldöms en frispark utanför straffområdet. Men frisparken går tätt över ribban tyvärr.

Det är hemmalaget som tar ledningen i den 33:e minuten. Tyvärr så låter vi en spelare få avancera lite för enkelt in i banan, avslutar mot Filip som tyvärr inte lyckas få fast bollen. Returen hamnar hos Wallskog som skjuter mot det tomma målet, Men där hinner Markus Johansson forcera in ledningsmålet 1-0.

Efter målet tar Folkabo över mer och är nära att kvittera när Elvis hörna hamnar framför Skultorps målvakten som inte fick grepp om bollen och Fredrik Ellström är nära att stöta in returen. Elvedin ville ha en straff i slutet av halvleken när han i en 50/50 duell så går försvararen bara på spelare och plockar bort Elvis. Men domaren släppte den situationen. 1-0 var ställningen efter första 45 minuterna.

Andra halvlek skulle minst sagt bli händelserik och väldigt lång halvlek där domaren la till hela (7) tilläggsminuter. Wallskog får tidigt chansen att öka på med en ny chans på nick. Men Filip Steiner limmade det avslutet från nära håll.

52:e minuten så kommer Jonathan Demersjö sig loss och lämnade över bollen till Jonathan Wahnberg som avslutar mot mål. Avslutet går förbi målvakten, men på mållinjen så slänger sig mittbacken i Skultorp sig handlöst och räddade hemmalaget från en kvittering.

Filip skulle senare göra ytterligare en kanon räddning när hemmalaget kom i en kontring. Andreas Bergström var tillbaka efter sin avstängning. fick spela mittback i kvällens match. Det var nog tur det för i den 70:e minuten så räddar han bollen på mållinjen med pannan när hemmalaget drog på ett långskott som hade gått in om inte Adde räddat FIK där.

När Folkabo ställer om snabbt i en kontring så ser Jonathan Wahnberg till att peta till bollen och skall springa förbi sin försvarare. Då ställer sig försvararen bara helt stilla och tacklar bort Wahnberg från att komma i ett farligt anfall. Solklart gult kort som även var det andra för Skultorpspelaren som nu med kvarten kvar med en man mindre. Det skulle visa sig bli lite matchavgörande situation.

Folkabo växlade upp ordentligt och är nära flera gånger, chans på chans att få in bollen. Men Skultorp är även dom riktigt tighta i försvaret och ger inget gratis. När Fredrik Ellström kliver av i 85:e minuten så kommer Rickard Arvidsson in på topp. Han hinner knappt komma in på planen så drar han till en volley som är så nära att gå in över målvakten. Men den blev lite för lös, så målvakten hinner plocka ner avslutet. Halvminuten senare har han ett läge till att trycka in bollen. Men skottet går i burgaveln.

Men Arvidsson skulle få sin revansch till slut, vilket superbyte det blev. När Elvis dribblar sig in på vänsterkanten, så går bollen fram till Arvidsson, vars skott tar på en Skultorpspelares ben. Rätt till Fredrik Johansson som drog till lågt som rullade in i mål till 1-1 i den 87:e minuten. Fredriks första mål för säsongen kom väldigt lägligt minst sagt.

Då hade vi 1 pinne som var viktiga att få med sig hem. Men med alla varningar som kom i andra halvlek och dylika avbrott i spelet så la domaren till hela 7 minuters tillägg.

Det är riktig hawaii fotboll just nu där lagen byter chanser med varandra. Skultorp är nära att göra mål via ett långskott som tar i kryssribban och ut. I Samma sekvens så gör Filip Steiner en benparad när hemmalaget försökte trycka in bollen från högerkanten.

Elvedin Kusturica får läget som han älskar i den 95:e minuten. När han kommer fri och bara skall chippa in bollen i mål. Men chippen är för lös och försvararen i Skultorp hinner tillbaka och rensar precis innan bollen går mot den bortre stolpen.

Tillslut blåste domaren av matchen, 1-1 och 1 viktig poäng som Folkabo snor åt sig mot serietvåan på bortaplan. Riktigt starkt gjort av hela laget. Alla gjorde verkligen jobbet ikväll, Stundtals var det riktigt bra spel. Något som lyst med sin frånvaro under säsongen.

Filip Steiner gjorde debut i i kassen för Folkabo. Han stod för en gedigen insatts och räddade Folkabo flera gånger om i matchen. Med denna fina insats, så ser man framemot matchen nästa vecka borta mot Annelund. Då är det svårt för Elvis och ledarstaben hur man skall formera laget med så många som verkligen visar att man vill få speltid.