Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Folkabo IK - Senior -

Följ

- Senior -

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Ekedalens SK 22 14 5 3 65
2 Folkabo IK 22 4 4 14 64
3 Skultorps IF 22 11 3 8 63
4 Södra Vings IF 22 3 2 17 62
5 Annelunds IF 22 10 4 8 61
6 Falköpings FK 22 14 5 3 59
7 Valtorps IF 22 12 5 5 59
8 Herrljunga SK FK 22 9 5 8 59
9 Edsvära-Norra Vånga FF 22 6 5 11 59
10 Grolanda/Floby 22 10 6 6 57
11 Jung/Kvänum 10 IF 22 8 3 11 57
12 Emtunga/Tråvad/Larv 22 6 3 13 54

Match

Annelunds IF

1 - 3
Mörlanda A
30 juni 2022
19:00

Folkabo IK

Referat

Tre drömmål, en målvakt till monster - 3 sköna poäng för FIK

Annelunds IF - Folkabo IK 1-3 (0-2)

Målskyttar:
1-0 15´ Elvedin Kusturica, Ass: Albin Larsson
2-0 28´ Oskar Schönning, Ass: Hampus Axelsson
3-0 52´ Elvedin Kusturica, Ass: Felix Klahr

Bortamatch på schemat för Folkabo på ett stekhet Mörlanda Sportcenter. Viktigt att man förberett sig väl inför match med vätska och kost. För det skulle bli en jobbig match att vänta. Inte nog med att Annelund är ett svårspelat lag på hemmaplan. Så krävdes en lika bra insats som mot Skultorp senast.

Folkabo skulle nog i matchinledningen fått en straff efter 4 minuter. Då Jonatan Demersjö blir fälld i straffområdet. Men domaren lät spelet gå vidare. Det var mycket svängigt till en början där båda lagen skapade chanser. Mycket långbollar från båda håll. Med fördel Folkabo som tack vare att den skarpa solen lös rejält i ansiktet på Annelund försvaret som hade väldiga problem.

Efter att Annelund haft 2 farliga hörnor på raken. Så skulle Folkabo ta ledningen därefter i den 15:e minuten. En perfekt slagen långboll av Albin Larsson dök upp framför en framstörtande Elvedin Kusturica som väntade på bollen skulle studsa upp, Då drar han till på volley som sitter klockrent i bortre burgaveln till ledning 1-0 Folkabo.

Elvis har lite senare en målchans till när han kliver in i banan, men skottet får han inte riktigt tillräcklig träff. Men ställde till det för hemmamålvakten trots allt. Annelund får i en kontring det farligaste läget i första halvlek när man tjongar till bollen i utsidan stolpen. Vattenpaus kom till efter den chansen.

När spelet drar igång så ringer det återigen i Annelunds kasse. Ännu ett drömmål av Folkabo, Där först Jonatan Demersjö försöker att få in bollen i straffområdet. Men misslyckas, Hampus Axelsson får tag i bollen och driver förbi 3 försvarare i sidled. Han lämnar över bollen till Oskar Schönning som drar till bollen från 25 meter som får en fullständig lysande bollbana rakt in i krysset till 2-0 i den 28:e minuten.

Annelund är nära på ett distans skott som Filip Steiner i Folkabo kassen styrde över ribban till hörna. Annelunds hörnor var ett ständigt hot precis som det var på Skedevallen i premiären. Folkabo försvaret fick jobba stenhårt. Duktige mittbacken Andreas Krig gjorde ett gediget jobb med sin räckvidd med att få bort höjdbollarna.

Elvedin Kusturica skulle få ett läge att utöka ledningen. Men målvakten stod pall för det avslutet. Första halvlek slutar 2-0 till Folkabo. Som hade skaffat sig ett mycket bra utgångsläge inför andra halvlek.

Man kan ju lugnt säga att det är inga dåliga mål som publiken bjöds på i kvällens match. När Elvedin utökar till 3-0 i den 52:e minuten. Var även det ett vackert fotbollsmål. Slitvargen Felix Klahr finner Elvis som avancerar på sitt sätt, när han känner att det är dags att avlossa bössan. Ja då finns det ingen målvakt som kan rädda avsluten från skyttekungen. Ett distans skott som det är bra krut i mot den vänstra stolpen, där målvakten inte riktigt hänger med så var ställningen alltså viktiga 3-0 till Folkabo.

Efter det målet så är det ett frustrerat hemmalag som har svårt att komma förbi Folkabos försvaret. Man skickar bollar i tomma intet. Tiden springer iväg, Folkabo får jobba stenhårt för att freda sitt mål. För det var just det som var målsättningen att hålla säsongens första nolla. Det såg länge och väl ganska så komfortabelt ut. Men när domaren hamnar i fokus så börjar man ju undra om han åkt på solsting. Det började viftas med kort höger till vänster även denna match. Folkabo klarade sig undan kort mot Skultorp, Men ikväll så åkte man på allt kändes det som. Framförallt så höll det på att kosta Folkabo segern. När domaren ger Andreas Krig 2 gula kort för precis ingenting.

Med kvarten kvar precis som mot Skultorp när vi fick spela med en man mer. Skulle vi nu få spela med en man mindre. Nu kommer hemmalagets forcering, Folkabo går på knäna och är riktigt trötta i värmen nu. Men en som verkligen inte var trött var Filip Steiner. Vilken insats han gör i mål IGEN! Han var rena rama väggen för Annelund. Han tog nu det ena avslutet efter det andra.

Det såg länge ut som att det skulle bli 3-0 seger. Men när Annelund tilldöms en frispark från 30 meter i den 90:e matchminuten så kommer nästa drömträff som seglar in i krysset bakom Filip som trots bollbanan är på bollen men får inte riktigt grepp om den. Reducerat 3-1 och domaren har nu hela 6 tilläggsminuter i matchen, vad han nu hittar dom när han ständigt stannar sin klocka när Folkabo har inspark, frispark och inkast.

Annelund trycker på och Folkabo lever nu riktigt farligt. När vi är inne i den 92:e minuten så kommer den stora chansen för Annelund. När en helt ren spelare från 2 meter skall dunka in bollen i mål. Så skjuter spelaren bollen rakt i magen på Filip som håller bollen i sin famn. Sjukt starkt och viktig räddning där av Filip.

Äntligen så blåser domaren av matchen. Folkabo har vunnit sin 3:e match i årets Division 5. En mycket viktig 3 poängare som såg till att vi lämnade den negativa kvalplatsen till Emtunga Tråvad/Larv.

En heroisk insats av samtliga spelare ikväll. Där alla fick speltid idag, vilket behövdes för att orka och hålla ut. Filip i kassen naturligtvis matchvinnare ikväll med målskyttarna Elvis och Oskar. Nyförvärvet Hampus Axelsson blott 17 år gjorde en mycket fin debut i Folkabotröjan.

Rättvis seger helt klart, med tanke på premiären mot Annelund där vi skulle haft 3 pinnar också. Så kom den segern nu istället. Otroligt skön och viktig seger. Nu är det en match kvar innan uppehållet då Jung/Kvänum kommer på besök kommande Lördag på Skedevallen.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Elvedin Kusturica 1 2 0 0 0 2
Oscar Schönning 1 1 0 1 0 1
Albin Larsson 1 0 1 1 0 1
Andreas Krig 1 0 0 2 1 0
Fredrik Ellström 1 0 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 1 0 0
Jonatan Demersjö 1 0 0 0 0 0
Jonathan Wahnberg 1 0 0 0 0 0
Rickard Arvidsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Filip Steiner 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 15 apr 2022, 15:00 Folkabo IK - Annelunds IF 2 - 2