Överkört 9 gånger om hemma på Skedevallen

Folkabo IK - Jung/Kvänum 10 IF 1-9 (1-3)

Målskytt:
Fredrik Ellström, Ass: Elvedin Kusturica

Det som skulle avslutas på ett bra sätt, blev rena mardrömsmatchen för Folkabo. Revansch skulle utkrävas från föregående mötet mellan lagen. Men det blev istället gästerna som hade lekstuga på vår hemmaplan. Visst så saknade vi 3 tunga pjäser i startelvan idag, Men dom som fick chansen borde kunnat täcka upp dom platserna. Men det kändes som att det spelade ingen roll hur vi gjorde denna match. Hela matchen var en uppförsbacke, Gästerna hade bra flyt i vissa lägen med att få fram bollarna som studsade deras väg gång på gång. Men det tar inte ifrån resultatet. 1-9 snackar man inte bort, Men vi fick bara inte stopp på blödningen denna match.

När Elvedin i matchinledningen serverar Jonathan Wahnberg som kommer fri och rundar målvakten blir han lite knuffad av försvararen som hinner ikapp och lyckas få en tå till hörna. Så ville Elvis ha en straff där, Istället fick JK/10 det i den 7:e minuten där Filip Steiner som tvekar att gå ut på 50/50 bollen, och sparkar ner forwarden som han före till bollen. Straffen är Filip på, men går in. Den starten ville vi inte ha överhuvudtaget. Men faktum var att första 20 minuterna var det gästerna som förde spelet.

Efter ca 15 minuter så händer en tråkig situation. Där Jonathan Wahnberg i en duell hamnar med axeln rakt ner i backen. Smällen tog så illa att spelet avbröts och ambulans tillkallades. Jonathan rullades ut på bår och fördes till KSS. Där vi kan ge lugnande besked att det inte är någon skelettskada eller benbrott. Eventuellt en sena i axeln som är av. Så vi hoppas på ett snabbt tillfrisknade för Jonathans skull.

Då fick Folkabo kasta om lite i laget för att få ihop det framöver. I den 23:e minuten så är Felix Klahr nära att nicka in Elvedins hörna. Men bollen tar i stolpen tyvärr. Istället för 1-1 där så kom 2-0 till gästerna 28:e minuten. En hörna som hamnar i straffområdet. Försvaret får inte bort bollen där många spelare befann sig. Då hamnade bollen perfekt till Gustav Björk som bombade in bollen genom högen av spelare som stod framför Filip som inte kunde göra något alls på det avslutet.

Men Folkabo replikerar omgående i den 30:e minuten. När Elvedin Kusturica slår en frispark från halva planen. Den ser ut att vara för lång och gå ut mot linjen. Men Fredrik Ellström kom upp perfekt på bollen och nickade in bollen snyggt i nättaket till 2-1.

Fredrik Johansson fick spela på Jonathans plats, Han är nära i den 38:e minuten att kvittera när han skall nicka in bollen. Men nicken blir allt för lös för att störa gästernas målvakt, som enkelt greppa tag i bollen.

Istället på tilläggstid så utökar JK/10 till 3-1. En omställning, långboll till vänsterkanten. Där anfallaren får felträff men lyckas få så pass skruv att den går in lågt till höger om Filip Steiner. 3-1 i halvlek kändes inte omöjligt att vända på inför andra halvlek.

Men andra halvlek började dåligt och gick bara rent ut sagt utför. Allt gick precis in, det spelade ingen roll hur. Så slutade det med att Filip fick gå och kasta ut hela 6 bollar i andra halvlek. Det är riktigt dåligt att vi inte får stopp på blödningen. Viljan fanns där, Men idag så hade vi en motståndare som hade en bra dag på jobbet helt klart.

Finns inte så mycket mer att säga att uppehållet kom lägligt just nu. 3 poäng hade varit bra att avsluta med. Nu kommer varenda match i höst vara viktig att plocka poäng i. Det som är surt är ju om det slutar med målskillnads affär i slutet av serien. Så kan denna match förstöra väldigt mycket om Folkabo skall spela vidare i Division 5.

Det är bara att ladda om batterierna och göra en gruvlig revansch i sexpoängsmatchen mot jumbon Södra Ving 14:e Augusti.