Folkabo IK

Referat

Efter den feldömda straffen - Så reste sig inte FIK

Emtunga-Tråvad/Larv - Folkabo IK 4-0 (3-0)

Folkabo IK reste till Hedenborg för möte med Emtunga Tråvad/Larv. Utan lagets viktigaste spelare Elvedin Kusturica. Så var förhoppningen att andra skulle kliva fram. Det såg länge och väl bra ut första 20 minuterna. Då båda lagen bytte chanser med varandra. Men när 1-0 målet kom efter 25 minuter. Där bollen studsar hemmalagets väg. Från snävvinkel kunde Alfred Larsson dunka in bollen upp i taket bakom Filip Steiner.

Det var lite startskottet för hur matchen skulle se ut fortsättningsvis. Studsarna går helt och hållet hemmalagets väg. Folkabo börjar nu inte vinna duellerna. Det såg hängigt och ostrukturerat ut när man slår långbollar utan adress. Sedan blev det inte bättre när domartrion var helt under isen i kvällens match. Dom var dåliga åt bägge håll, Men när den kvinnliga huvuddomaren pekar på straffpunkten i den 33:e minuten så var det en situation som är helt horribelt dömd straff, när domaren står vid mittcirkeln och blåser. Albin Larsson gör ett fantastiskt hem jobb och hinner ikapp forwarden. När han läser när skottet skall avlossas. Så sätter han sin fot framför bollen och gör en klockren brytning. Men domaren blåser alltså straff. När AD 1 säger såhär till Folkabobänken. Att Larsson springer för fort hem och skall ha ett gult kort för satsningen. Det är det bland det dummaste jag har hört. Alfred Larsson satte bollen till höger om Filip Steiner som gick åt fel håll, och 2-0 till hemmalaget.

När det ringer för 3-0 i den 40:e minuten. Så var det rullgardin ner redan för Folkabo. Återigen en duell som hemmalaget vinner. Bollen studsar via ben fram till Alfred Larsson som placera in sitt 3:e mål för kvällen. 3-0 var ställningen efter 45 minuter.

Andra halvlek är en väldigt avslagen halvlek där båda lagen presterar en dålig fotboll. Hemmalaget lyckas tidigt in efter 7 minuter utöka till 4-0. Målskytt ja den samme som tidigare, som nu gjort (7) mål mot Folkabo på 2 matcher. Drömmotstånd? Nja knappast, bra flyt och på rätt plats var nog det som symboliserade denna match.

Som sagt så är det händelsefattigt och matchens spelas mer och mindre av och det slutar 4-0. Ja det är lite Folkabos signum att man spelar svårt och sämre mot lag under den nedre halvan av tabellen. Men bättre prestationer mot den övre halvan. Så förhoppningsvis så kan det bara bli bättre till Lördagens bortamatch mot Grolanda/Floby på Ekvallen.

Fredrik Andersson blev vald som matchens lirare i Folkabo. Det var han mer värd efter sitt slit på mittfältet. Även Albin Fredriksson följde upp sin fina prestation från matchen senast. Gjorde ett bra jobb på högerbackspositionen. Även Eddie Ögren gjorde ett piggt inhopp. Men som sagt så krävs det mycket mer av laget framöver. Just nu är varje match viktigt att ta poäng i när det är påtok för jämnt i bottenstriden mellan plats 7-11.