1-0 (2) Fredrik Andersson, Ass: Elvedin Kusturica
2-0 (12) Hampus Axelsson, Ass: Elvedin Kusturica
3-0 (52) Fredrik Andersson, Ass: Elvedin Kusturica
4-0 (54) Elvedin Kusturica, Ass: Fredrik Ellström
5-0 (56) Andreas Bergström, Ass: Elvedin Kusturica
6-0 (69) Elvedin Kusturica, Ass: Fredrik Johansson
7-0 (87) Elvedin Kusturica, Ass: Hampus Axelsson

Den på förhand viktiga matchen om 3 viktiga poäng, för att skapa sig lite marginal till bottenlagen. Blev en ganska så ledsam tillställning på Skedevallen. Folkabo hade förvisso 5 återbud pga sjukdom. Men värst var det nog i gästerna Södra Ving som hade 3 spelare från vårmötet med i denna match. Dom ställde upp med 5 st från deras P35 lag. Samt hade 2 avbytare på bänken.

Att matchen skulle ägas av Folkabo syntes ganska omgående. Det var spel på gästernas planhalva mer eller mindre matchen igenom. Filip Steiner fick 2 chanser att ingripa på hela matchen från gästerna. Resten av matchen var en transportsträcka. Men även om det blev 7-0, så är man inte riktigt nöjd med spelet. Det borde blivit minst 5-6 mål till om skärpan fanns där. Men svårt att hitta fokus när matchen blev som den blev. Samt att det var groteskt varmt denna söndags eftermiddag.

Segern skulle bli kostsam för Folkabo. Elvedin Kusturica som gjorde hela 3 mål och 4 assist i matchen. Drog på sig ett gult kort i slutet av första halvlek. Ett kort som innebär avstängning mot Tråvad/Larv på Onsdag.

Fredrik Andersson fick en drömstart i sin nya klubb. När han nickade in ohotad ledningsmålet efter 2 minuter. En hörnvariant som vi hade skissat upp innan matchen, visade sig bli lyckosam.

Hampus Axelsson gjorde även han sitt första mål i Folkabo när han tryckte in 2-0 målet efter fint förarbete av Elvedin Kusturica.

3-0 målet som Fredrik Andersson är ett fin anfall. Där Andreas Bergström skarvade bollen vidare mot Elvedin Kusturica. Som avancerade och hittade Fredrik på första stolpen som skarvade in bollen snyggt i mål.

Resterande mål som kommer är på friläge där gästerna inte orkade hänga med. 3 poäng var det vi skulle ha det fick vi med oss, samt skönt att vinna hemma på Skedevallen och hålla nollan för första gången denna säsong. Nya tag på Onsdag på Hedensborg mot Emtunga/Tråvad/Larv.