Goda råd är dyra nu för FIK - Som förlorade ännu en gång

Grolanda/Floby IF - Folkabo IK 5-1 (4-1)
Målskytt:
Andreas Bergström, Ass: Albin Larson

Tredje matchen på sex dagar. Det skulle bli för tufft för Folkabo att stå emot ett för dagen mycket bättre hemmalag. Diego Larsson fick ingen lätt start som målvakt från start. När han får plocka ut matchens första avslut ur nät redan efter 42 sekunder. När Johan Danielsson får stå helt ren i boxen och kan styra in bollen i mål.

Ett sömnigt Folkabo var inte alls på tårna inledningsvis. Ganska så anmärkningsvärt att intensiteten är så frånvarande när viktiga poäng står på spel. När 2-0 kommer efter 5 minuter. Så var det ungefär som matchen i Onsdags. En boll som studsar fram till Rasmus Rylander som kommer fri och får rulla in bollen i mål.

Elvedin Kusturica kommer fri så blir han fälld av målvakten, men domaren friade till Elvis förvåning. Istället så kommer 3-0 istället i matchminut 14 genom Daniel Hallin så skulle denna match redan va avgjord var känslan. För ge Grolanda/Floby sådant enkelt försprång, så skulle det bli tufft att få med sig poäng från Ekvallen denna eftermiddag.

Folkabo skulle reducera till 3-1 i den 19 minuten genom Andreas Bergström. Där bollen går som ett snöre mellan Hampus Axelsson och Albin Larsson. Som senare fann Adde som kunde chippa in bollen i mål.

En början på en bättre period av FIK som nu skapar lite mer vassa chanser. Där Elvedin Kusturica och Fredrik Andersson är nära att få in ytterligare en reducering. Men när man gick påtok för hårt framåt så gav det stora luckor i försvaret som Grolanda/Floby utnyttjade. Slarv och mycket stressat agerande såg till att 4-1 skulle komma innan första halvlek är slut.

Andra halvlek som även matchen senast gick ner i tempo och blev en sömning historia. Folkabo blir ännu en gång rånade på en straff när Andreas Bergström blir nedriven i straffområdet. Det hela sluta istället att domaren friade igen och varnade Elvis för protest. Även Jonatan Demersjö drog på sig ett kort lite senare. Vilket innebar att han är avstängd nästa match.

Grolanda/Floby skulle öka på till 5-1 i den 63:e minuten. Då Folkabo var påväg fram, så slår Fredrik Johansson en boll som fastna på en hemmaspelare som vände på spelet snabbt. Där Andreas Mann kom förbi Andreas Krig för enkelt och kunde rulla in 5-1 bakom Diego.

Det kunde blivit nästan 2-3 mål till för hemmalaget i slutet av matchen. Men Diego Larsson höll sifforna nere med både tur och skicklighet, så nekade han hemmaspelarna från att få näta.

Ja det finns massor att fundera på i Folkabo just nu. Spelet stämmer inte alls och man kommer i ofas i lagdelarna och sätter varandra i en dålig sits på planen. Visst att det har tagit stor stryk på manskapet i truppen nu efter dessa 3 matcher som varit. Men det finns ljusglimtar här och där, men dom bitarna är för få. Nu är det grymt viktigt att man studsar tillbaka och vinner dom kommande 2 matcherna mot Herrljunga SK och Edsvära/Norra Vånga.