Bjudningar såg till att FIK tappade poäng på Skedevallen

Folkabo IK - Herrljunga SK 1-4 (1-1)

Målskytt:
Elvedin Kusturica, Ass: Albin Larsson

Regnigt och blött denna söndags eftermiddag på Skedevallen. Något som brukar gynna hemmalaget. Men förutsättningarna kunde varit bättre. Då man saknade hela 3 mittfältare i startelvan. Man fick vaska om rejält för att få ihop det. Viktiga poäng på spel, då skulle man vara med på inledningsvis tillskillnad från föregående match.

Men vad händer, även denna match så släpper Folkabo in 1-0 efter 1 minut. Då HSK kommer lite väl enkelt på vänsterkanten. Från snävvinkel lyckas Casper Josefsson dra till med ett skott som går lågt mot det bortre stolpen som letade sig in bakom Diego.

Efter det målet så backar gästerna hem fullständigt och parkerar bussen. Det är spel mot ett mål resten av halvleken. Det är bara en tidsfråga innan det kommer kvitteras är känslan. Men återigen så slarvas det med passningar i sista momentet för att det skall bli klara målchanser. Felix Klahr är nära från nära håll att peta in kvitteringen. Men målvakten räddar. Flertalet hörnor skapades där Andreas Krig är nära, men nickar i burgaveln.

Elvedin blir kapad i straffområdet, men domaren valde att låta spelet fortsätta. Lite senare skulle dock kvitteringen komma. Matchminut 39 så vinner Albin Larsson en duell utanför straffområdet. Han passar sedan vidare till Elvedin som avancerade inåt och sköt lågt mot den vänstra stolpen in i mål till 1-1. Som skulle vara halvtidsresultatet efter första halvlek.

Känslan var god inför andra halvlek. Det skulle bara försätta trumma på så skulle utdelningen komma. Men HSK börjar nu sätta mer press. Det skapade oreda i försvaret. Spelet blev sämre, vid en omställning så istället för att spela enkelt så väljer man det svåra alternativet. Det straffade sig med att HSK jobbade till sig en hörna. På hörnan så tappar Folkabo markeringen på Robert Holmén som vid straffområdeslinjen bombade in bollen högt bakom Diego i kassen till 2-1 i den 58:e minuten.

Även 3-1 målet som kommer i den 63:e minuten är återigen på en hörna. Där en helt fri Alex Alm får helt ostört trycka in bollen högt bakom Diego. Folkabo hade svårt att komma till bra anfall i andra halvlek. Utan HSK hade inga som helst problem med att avstyra kontringarna från hemmalaget.

80:e minuten så gör vi det ännu det svårare för oss själva. När en frispark på egen planhalva lyfts till fel person som tappar bollen. Det slutar med att HSK vänder spelet fort, och på bortre stolpen var det hur enkelt som helst för Tobias Holmén och nicka in 4-1. Som blev slutresultatet.

Ja det ville sig inte denna gång heller. Folkabo förlorar 3 viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt. Det är en tidsfråga innan bottenkollegorna tar poäng av varandra när dom möts framöver. Folkabo som har efter Edsvära matchen kommande helg, bara topplagen kvar att möta i September. Så det bli en tuff höst om Folkabo skall lycka hålla sig kvar i femman.