Dahlbergs 4 mål - Såg till att FIK åkte på 4e raka förlusten

Edsvära - Norra Vånga FF - Folkabo IK 5-2 (4-1)
Målskyttar:
Elvedin Kusturica Straff
Andreas Bergström, Ass Elvedin Kusturica

Även denna match så var det inte lätt för Folkabo att skrapa ihop ett lag. 12 man till dagens match gjorde det tufft att göra en bra prestation. Men matchen i sig så är det Folkabo som är det bollförandelaget. Men när Folkabo ger bort bollarna, så straffade ENV oss skoningslöst. Eller rättare sagt Kristoffer Dahlberg.

Redan efter 12 minuter så är det ledning ENV. En utspark från Diego Larsson nickas tillbaka mot straffområdet. Där Diego kommer ut snett, och nämnde Dahlberg kom först och lyfte in bollen i det tomma målet till 1-0.

Minuten efter så är Folkabo nära att kvittera, när Elvedin Kusturicas inlägg når Andreas Bergström som skarvade bollen i ribban. Folkabo försökte att trycka på för kvittering. Men återigen så är man för generösa att ge bort bollarna i uppspelningsfasen. Det resulterade i 2-0 när Dahlberg fick enkelt nicka in 2-0 i den 21:e minuten.

3-0 skulle komma i den 23:e minuten när återigen Folkabo tappar boll på mitten. Så ställer hemmalaget om snabbt. Bollen hamnar nere vid högra hörnflaggan, som spelas upp snett bakåt där en spelare drar på ett skott på vinst och förlust som letar sig in i bortre hörnet bakom Diego.

Nära 4-0 kommer i den 29:e minuten genom Dahlberg för 3:e gången. Så kändes matchen avgjord. Men Folkabo gav inte upp. Utan man trummade på och är inte alls ofarliga. När ett ENV är riktigt skärrade och stressade vid ledning 4-0 så är dom riktigt osäkra.

Elvedin Kusturica har en frispark i den 31:e minuten som han träffar stolpen. Oturen grinar Folkabo rejält i ansiktet. Men man har en gnutta tur att man inte åker på en straff emot sig när Patrik Rydén river ner Dahlberg. Men domaren lät spelet gå vidare. Istället så bjuder domaren Folkabo på en straff när Elvedin faller enkelt i straffområdet. Ingen tvekan där upp med bollen högt och 4-1 som var halvtidsresultatet.

Folkabo fortsätter att äga boll och för spelet mot ett riktigt trött hemmalag. Man är nära genom ett snyggt kombinationsspel på mitten som är så nära att ge utdelning när Andreas Bergström får läget. Men bollen räddas på mållinjen av en försvarare som slängde sig handlöst.

Men reduceringen kom minuten senare i den 51:e minuten. Elvedin Kusturicas inlägg nådde Andreas Bergström som satte foten till som denna gång gick in i mål till 4-2.

Jonatan Demersjö är nära att reducera ännu en gång. Men avslutet blir aningen för löst. Frustrerat hemmalag får inte tag i bollen. Folkabo är nära ännu en gång när Fredrik Ellström har öppet mål men lyckas träffa en slängande mittback som räddade ENV där.

Istället så bjuder vi på 5-2 målet i den 74:e minuten. Albin Larsson har bollen på mitten och blir osäker på vad han skall göra. Istället bryter hemmalaget och skickar bollen fram till Dahlberg som kommer fri och kan enkelt lägga in sitt 4:e mål för dagen.

Efter det så var det ett uppgivet Folkabo som säckade ihop och lagdelarna blev allt för stora. ENV fick några chanser från distans. Men Diego Larsson räddade 2-3 chanser. Även Patrik Rydén stod i vägen vid ett tillfälle när målet var övergivet.

Surt poäng tapp ännu engång för Folkabo som hade behövt en seger. Tufft spelschema väntar nu med bara topplag dom sista matcherna.

Valtorp (H)
Ekedalen (B)
Falköping (B)
Skulltorp (H)

Förhoppningsvis så tar vi revansch nästa helg mot Valtorp då vi får fler spelare tillgängliga. Där vi även vet att Valtorp saknar 2 viktiga spelare, men har som vi mycket att spela för att hänga med i toppen.