Valtorps IF

Referat

Femte raka nederlaget för FIK, Nu på nedflyttningsplats

Folkabo IK - Valtorps IF 0-5 (0-2)

Näst sista hemmamatchen för säsongen. Många som var taggad på uppgiften att bryta den negativa trend vi kommit in i. Men redan efter 6 minuter så ringer det bakom Filip Steiner i mål. Albin Larsson har bollen under kontroll, Men blir tyvärr lite för passiv i bollhanteringen. Snabb omställning avslut som Steiner räddar. Men returen går rakt ut till Gabriel Berger som kunde trycka in ledningsmålet.

Efter målet så vaskar Folkabo fram 2 frilägen där Elvedin Kusturica och Jonatan Demersjö bara skall trycka in bollen. Men båda avsluten går rakt på målvakten. Lite mer kyla och självförtroende där, så hade man nog vänt matchen på 2 minuter. Istället för reducering så skickar Valtorp in 2-0 i den 18:e minuten. En långboll som letar sig över på vänsterkanten där Alexander Nilsson får drömträff, som går via stolpen och in bakom Steiner i målet.

Om uppförsbacken inte var tillräckligt nog, Så blev det inte bättre när Felix Klahr drog på sig 2 gula kort på mindre än 4 minuter. Folkabo är trots en man inte helt ofarliga, Man skapar lite halv chanser men just nu så är det inte mycket som går hemmalagets väg. Elvedin Kusturica har ett bra frisparksläge det sista som händer i första halvlek. Men avslutet går via muren och tappar fart fram till målvakten som greppade tag om bollen. 2-0 Valtorp efter första halvlek.

Andra halvlek så är det inte så mycket att säga om. Det symboliserar lite hur höstsäsongen sett ut. Vi orkar varken hålla uppe spelet eller humöret. Det blir grinigt från båda hållen, och spelet fanns mycket att önska sig av. Sen att domaren inte hade sina bästa dag är en sak. Det viftades med kort som kunde släppts i många lägen. Men ja det är väll så det är när formen inte riktigt är på topp.

3-0 målet som kommer i den 57:e minuten är också ett mål som vi släppt in många situationer på i år. När en 50/50 boll hamnar vid straffområdeslinjen. Där försvarare skall täcka bollen till förmån för målvakten. Men istället så blir det tveksamma beslut som gör att en Valtorps tå petar till bollen som letar sig in i mål.

En billig straff tilldöms i den 60:e minuten när Fredrik Ellström likt Albin Larssons situation i Tråvad/Larv. Sätter foten framför bollen. Domaren blåser denna gången igen! straff för detta. Filip går rätt och räddar straffen. Men returen skickas in i mål. Filip som i den situationen skadade sin onda axeln ånyo och fick där lämna förmån till Anton Mellberg som fick vakta kassen sista 30 minuterna. Det gjorde han med bravur, trots att han fick vittja nätet vid ett tillfälle då han först gör en benparad. Men returen är vi inte på tå för att få bort utan en Valtorpare skickar in bollen i mål till 5-0 som blev slutresultatet.

Mycket tyder nu på att Folkabo ramlar ur division 5. Även om det är 3 omgångar kvar så känns det riktigt tufft. Men allt kan hända, Nu möter vi både 2:an och 1:an i serien som har mycket att spela om. Så parkera bussen och spela riktigt tråkig fotboll. Är nog det som krävs kommande 2 omgångarna.