Referat

Division 6 allt närmre för FIK som förlorade stort

Ekedalens SK - Folkabo IK 1-9 (5-0)

Målskytt: Jens Darebäck, Ass: Elvedin Kusturica

Någon revansch vart det inte denna gång heller för Folkabo i derbyt. Det är väll just det stora dilemmat just nu att höstsäsongen inte har varit som man hade tänkt sig. Hela 6 stycken i truppen ringdes in med kortvarsel. Erik Hagstedt hoppade in mellan stolparna. Ganska otacksam uppgift när man inte stått i mål på 7-8 år. Men Erik gjorde en bra insats och räddade Folkabo flera gånger under matchens gång.

ESK tränaren Michael Swärd gick ut i media och tyckte i våras att dom var bättre tränade efter vårens derby. Det delar jag absolut inte, för våren var vi mer samspelta och var i bättre form. Det var utvisningen som Andreas Bergström drog på sig, som gjorde att det rann iväg i andra halvlek. Men nu när vi knappt ens tränar mer än 1 gång i veckan och är 10 pers. Ja då är det svårt som lag att få ihop ett spel och orka spela 90 minuter. Dom som ställer upp för föreningen och laget skall ha en stor eloge för deras deltagande. Men tyvärr så är det inte hållbart att spela division 5 och tro man kan spela utan att ha en bra grund att stå på.

Det är bara så att tappen av Oskar Schönning och skadade Jonathan Wahnberg, är så stor att det inte gått att täcka upp dom positionerna under höstsäsongen. Fredrik Andersson har haft det tufft att kastas in i hetluften som skulle täcka upp Oskars plats. Men även han åkte på en skada på träning, och deltagit det han har kunnat under hösten. Hampus Axelsson har det tufft att alternera fotboll och innebandy. Där han valt att Skövde IBF går just nu före, vilket är förståeligt med den talang han har.

Matchen då, Jo Folkabo stretade emot så bra det gick. Men ett ESK som har bredden och material att röra sig med. Så vore det skandal om man inte går upp. Även om vi i Folkabo inte hoppas på detta som rivaler klubbarna sinsemellan. Men Division 4 med den truppen är allt annat än ett misslyckande.

Erik gjorde några fina räddningar innan Emil Sand skulle göra mål efter 10 minuter. Det kom 2 till på korttid stod det 3-0 efter 15 minuter. Slarv och bortkastade passningar låg grund till dom enkla målen ESK fick under matchens gång. Men man spelade sig väl för enkelt mellan lagdelarna i Folkabo som hade det tufft med man-man spelet.

Fredrik Johansson hade Folkabos vassaste chans i första halvlek som Adam fick rädda till hörna. Efter första 45 minuterna stod det redan 5-0. För att hitta motivation vid ett sådant resultat. Var det bara ut och försöka köra på och försöka vinna halvleken.

Första 10 minuterna så såg det mer än väll bättre ut än första halvlek. Men efter det tog hemmalaget kommandot och skulle tillslut göra 4 mål till.

Dock så fick Jens Darbäck fd Johansson. Putsa till sifforna när han förvaltade Elvedin Kusturicas passning. Så satte Jens resolut in bollen i mål. Även Jens inringd till matchen utan ha gjort en träning i år, visar att han är en måltjuv av rang.

Elvedin Kusturica är nära att knorra in en frispark på slutet som Adam fick rädda till hörna. Efterföljande hörna så är Andreas Krig även han nära att nicka in bollen som gick i ribban tyvärr.

9-1 är väll siffror man inte kan snacka bort. Utan det är bara att gratulera till segern. För Folkabos del så är det 2 matcher kvar som återstår. Så det är bara att försöka att spela av säsongen snyggt och avsluta på bästa möjliga sätt.