Bra första halvlek - Proppen ur andra halvlek

Folkabo IK - Skultorps IF 2-9 (2-2)
Målskyttar:
1-0 11´Jens Darebäck, Ass: Alexander Karlén
2-0 12´Alexander Karlén, Ass: Albin Fredriksson

Sista matchen för säsongen på Skedevallen. En match som bara skulle avslutas på ett bra och värdigt sätt. Det är Skultorp som för matchen. Vi ville backa hem och spela defensivt. Det såg stundtals bra ut, när Folkabo stack upp för första gången så satt bollen i nät. 1-0 genom Jens Darebäck som fick bollen av Alexander Karlén, så satte Jens in sitt tredje mål på lika många matcher. Inte nog med det så kommer 2-0 minuten efter. Albin Fredriksson får fram bollen till Alexander Karlén som kunde skruva in bollen i krysset.

Det var en aning chockat när laget var i tvåmålsledning. Nu gällde det ju att försvara sig mer nu när gästerna var tvungna att flytta fram positionerna. Men gästerna lyckas även dom reducera och kvittera på loppet inom 2 minuter. Casper Emilssons inlägg ser ut att segla in i mål. Men bollen tar i ribban. Första halvlek slutar 2-2 men en halvlek som var betydligt mycket bättre än på hela höstsäsongen.

Andra halvlek så märks det ganska tydligt att träningsnärvaron gör att vi inte orkar stå emot Skultorps enorma forcering. Även om vi gjorde många byten i första halvlek för att spara på spelarna så mycket som möjligt. Så hjälpte det inte riktigt, Diego Larsson gjorde vad han kunde i kassen. Men lämnades allt för många gånger ensam. När Anton Mellberg oturligt skulle springa ikapp Simon Brage, Så sprang han in i bakhasorna på den namne och rött kort på Mellberg. Målen trillade in titt som sätt och slutade med hela 9-2 till gästerna.

Tobias Andersson hade den farligaste chansen i andra halvlek för reducering för Folkabos del. Men skottet gick precis utanför mål. Eddie Ögren hade två chanser när han kom förbi på kanten, Men tyvärr så var han för ensam att få fram bollen till medspelare.

Inte så mycket att säga om. Folkabo har haft en tuff höstsäsong. 6-7 st tränade i veckan och tyvärr så håller inte det för att vara i division 5. Bara att försöka ladda om och ta nya tag i division 6, och hitta den gnistan och glädje vi hade ifjol och i våras. Stort tack för denna säsong.