Arvidssons eleganta loob mål- Säkrade säsongens första vinst

1-0 (36) Abel Yebiyo, Ass: Fredrik Johansson
1-1 (40) Svante Larsson
2-1 (67) Rickard Arvidsson, Ass: Mohamed Ali
Asgharizadeh

Hemmapremiär på Skedevallen, en blåsig eftermiddag. Ett Folkabo som fick mönstra om i laget när hela 6 spelare saknades från matchen i Måndags. Trots att man endast fick ihop 14 st i truppen, så lyckades man kriga till sig 3 blytunga poäng.

Precis som matchen mot Stenstorp. Låter vi Vreten vara det spelande laget. Vi håller ihop lagdelarna bra och inledningsvis så får inte Vreten till några riktiga målchanser. Folkabo stack upp några enstaka gånger, första riktiga avslutet på mål fick Fredrik Johansson. Men avslutet var enkelt för målvakten att fånga in i famnen. Fredrik Ellström har några minuter senare ett försök till avslut. Men skottet letar sig över målet.

Med få spelare att byta så var risken stor att många skulle få känningar under denna match. Det var många som ville byta, Redan efter 20 minuter så kliver Rickard Arvidsson av. Karim Golestani stukade foten. Abel Yebiyo, Javad Soltani och Fredrik Ellström med lår problem fick streta hårt matchen igenom.

Med så mycket rotration Berndt Albinsson och Stefan Särnefält fick göra i första halvlek så kändes det som att vi kommer inte orka att hålla emot länge till. Därför var det aningen oväntat att Folkabo skulle ta ledningen med 1-0 i den 36:e minuten. Ett mönsteranfall där bollen hamnar ut på högerkanten där Javad Soltani finner Fredrik Johansson vid straffpunkten. Freddan skarvade bollen vidare mot bortre stolpen där Abel Yebiyo från 1 meter inte missade det övergivna målet och satte säsongens första mål till 1-0.

Känslan av att kunna få gå till paus med ledning hade varit riktigt gött för laget just nu. Men Vreten replikerar tämligen omgående till 1-1 i den 40:e minuten. En hörna från vänsterkanten som Diego Larsson skulle plocka ner. Lyckas endast stöta undan bollen med en hand i kalabaliken. Returen från nära håll trycks in i mål av Svante Larsson. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek skulle vara ett ständigt tryck mot Diego Larsson. Som stred tappert i kassen, men han var lugnet själv och gjorde en stabil insats. Eddie Ögren plockade bort många bollar även denna match och gör en klockren match som mittback ännu denna match. 47- årige rutinerade Daniel Malmberg kämpade även han på ihop med Eddie i försvaret. Men tillslut fick han kasta in handduken pga skada.

Nu fanns inga att byta in för Folkabo. Man fick slita ont när gästerna försökte gång på gång att trycka in ledningsmålet. Men då kommer helt plötsligt från ingenstans en chans för Folkabo. En rensning som letar sig fram till Mohamed Ali
Asgharizadeh. Som petar fram bollen till Rickard Arvidsson vars problem med låret, körde på och kom på kanten i hög fart. Ser att målvakten kommer ut på mellanhand, och chippar elegant bollen över målvakten och bollen seglar in i mål till 2-1 i den 67:e minuten.

Nu var det fullt fokus på att försvara ledningen sista 20 minuterna. Tiden gick väldigt långsamt, det kändes som det var en tidsfråga om vi skulle rasa ihop och släppa in ett mål. Men vilket jobb grabbarna gör. Man sliter för varandra och tar det defensiva jobbet fantastiskt bra.

Den farligaste målchansen som Vreten skapar på slutet är ånyo via en hörna. Där bollen hamnar utanför straffområdet. Bollen skickas igenom högen av spelare mot den vänstra stolpen. Men där står Kristian Hermansson och rensar bort bollen.

Folkabo håller ut och vinner hemmapremiären med 2-1. Det var inte snyggt, men vad gör det när man vinner 3 poäng och vinner med dom små resurser man hade att ställa på banan idag. Stor eloge till hela laget, där Diego Larsson, Eddie Ögren och kaptenen Fredrik Ellström får ett extra plus för sina instaster idag.

Nästa match redan på Onsdag borta mot Igelstorp klockan 19:00.