Folkabo IK

Referat

Första förlusten ett faktum för FIK i Igelstorp

Igelstorps IK - Folkabo IK 5-0 (2-0)

Veckomatcher är inget som rekommenderas i vår förening minst sagt. Svårt att få ihop lag när folk jobbar skift, skador och sjukdomar gjorde den här matchen till en mardröm för Folkabo. 3 återbud under dagen gjorde att truppen bantades ner till 14 st även denna match.

Ändå stretade Folkabo emot ett Igelstorp som ställde upp med full trupp. Första 30 minuterna är det bra disciplin. Dom två målen vi släppt in dom tidigare matcherna har tillkommit på fasta situationer. Det skulle vara ju en fast situation som skulle rendera i ledningsmålet för Igelstorp. En frispark från vänster. Där Igelstorps ´Hulk´ eller ´Haaland´ som dom skanderade. Drog till med sin höger som satt klockrent i kryset bakom Diego Larsson. Som är på bollen men lyckas inte tippa den vid sidan av målet. 1-0 i den 39:e minuten skulle fyllas på till 2-0 innan halvtid. Ett inlägg som hamnade framför en fri Igelstorpare som petar in bollen under Diego Larsson som är nära att få tag i bollen. Men smiter retfullt in förbi mållinjen. Diego fick jobba hårt i kassen och räddade Folkabo flertalet gånger även denna match.

Andra halvlek är ingen rolig fotbollsmatch att skåda för varken publik eller folk vid sidan av planen. Mängder med felbeslut och felpassningar. Om inte Diego var i vägen så var avsluten helt åt fanders. Vi försökte hålla lågan uppe men nu fick vi se att vi var riktigt trötta efter 3 matcher på 9 dagar. Abel Yebiyo var ett frågetecken inför match. Men han kom in i andra och var den som skapade lägen åt Folkabo framåt. Men avsluten mot mål var på distans. Farligaste avslutet hade Javad Soltani från 25 meter som målvakten tippade till hörna.

Igelstorp ökar på från 2-0 till 5-0 innan matchen är över. Sista målet tillkom på straff. Igelstorp vinner rättvist, för Folkabos del gäller det att studsa tillbaka på Lördag hemma mot Borgunda. Förhoppningsvis kanske vi kan få ihop en trupp till den matchen.