FIK gav bort matchen första 10 min

Folkabo IK - Borgunda IK 1-3 (0-2)
Målskytt:
Martin Löfborg, Ass: Karim Golestani

På förhand så var endast 12 spelare klara för dagens match, Men tillslut lyckades vi få ihop 17 stycken vilket var riktigt bra. Men det hjälpte föga inledningsvis när ett sömnigt Folkabo inte kom upp i nivå. Redan på uppvärmningen var det sömnigt och ofokuserat. Det tog man med sig in i första halvlek.

Det smäller redan efter 2 minuten. Då en boll på vänsterkanten skickas iväg, dålig kommunikation mellan Ahmad och Damir gör att man går på samma boll. Då hugger Borgundas snabba forward Johan Molin bollen och kan enkelt rulla in bollen bakom Diego Larsson.

Chockstart helt klart, Men det var inte slut där. Gästerna tilldöms en straff. Återigen dålig kommunikation bäddar för ett friläge. Där Diego kommer ut på mellanhand och river ner spelaren och domaren pekar på straffpunkten. 2-0 efter 9 minuter spel. Något vi inte kan ge våra motståndare straff varenda match. Det har vi inte råd med, för i det långa loppet så hade vi lätt kunnat få med oss poäng i denna match.

Även om Borgunda ligger på så börjar vi få in lite bättre rytm, även om spelet är riktigt hafsigt åt bägge håll. Första chansen på mål hade Fredrik Johansson. Javad Soltani försökte på distans. Men skottet gick över målet. 2-0 Borgunda efter första halvlek.

Andra halvlek så börjar vi pressa gästernas backlinje. Det gav resultat, När Karim kom till andra halvlek så förändrades matchbilden helt. Samspelet mellan Karim och Abel Yebiyo sätter gästernas försvar i svårare situationer nu när FIK börjar hota mera.

Den riktiga stora målchansen får William Nilenfjord. Vars boll från Abel Yebiyo hittade en helt fri William som nästan är chokad av att han blivit så fri på bortre stolpen. Avslutet går tyvärr rakt på målvakten. Ett mål där så hade det ge ännu mera tändvätska. Men målet skulle komma tillslut.

Efter fint spel mellan Abel och Karim. Så kunde inringde Martin Löfborg stöta in reduceringen till 1-2 i den 71:e minuten. Men uppförsbacken skulle bli lika med 2 bollar igen. När Borgunda replikerar 3 minuter senare. På en hörna likt Vreten matchen förra helgen. Så lyckas inte DIego få tag i bollen. Returen skickar förre Folkabospelaren Tobias Johansson in i det tomma målet till 3-1 Borgunda.

Det blir lite hetsigt i slutet då det är många avblåsningar och mycket stök och bök över hela banan. Folkabo gör ett försök till sista push på slutet. Man borde nog fått både en och två straffar. När Fredrik Johansson blir bortplockad i straffområdet. Men även om Freddan står upp och inte förstärker situationen så friar domaren. Lite senare så är det en hands situation som domaren släpper.

Borgunda håller undan och vinner med 3-1. Tyvärr så är det dom första 10 minuterna som dödar våra chanser på poäng denna match. Ett kryss hade vi varit nöjda med om vi presterat i 90 minuter. Nu gjorde vi det bara i 45. Då förtjänar Borgunda segern idag. Nya tag nästa helg då Kinnarp/Slutarp kommer till Skedevallen på Söndag klockan 16.00.