Sandhems IF

Referat

Ännu en hedersam förlust för FIK hemma på Skedevallen

Folkabo IK - Sandhems IF 0-1 (0-0)

Tre matcher återstod inför kvällens match innan uppehållet. Där laget har en målsättning att ta 6 av 9 poäng. För hemmaspelet på Skedevallen trivs Folkabo betydligt bättre än borta. Så även ikväll gjorde man en gedigen insats, Men oförmågan att sätta dom avgörande chanserna stod laget dyrt ännu en gång. När Sandhems segermål kom i slutet av matchen.

Viktigt som alltid för Folkabo är att vara med inledningsvis av matchen. Faktum är att det såg stundtals riktigt stabilt ut försvarsmässigt. Sandhem har en farlig chans i första halvlek där förre Folkabospelaren Fredrik Anderssons nick gick tätt över ribban.

Annars var det mycket ställningskrig och mycket hawaii fotboll. Folkabo fick nackdelen med att få solen i ansiktet första halvlek. Men lagets främste spelare ikväll Fredrik Ellström var outstanding på mittbackspositionen ihop med Snorre Wiik. Rickard Arvidsson gjorde även han en bra insatts ikväll, och spelade hela matchen. Diego Larssons målvaktsspel var en fröjd att se ikväll.

Första 30 minuterna var det helt jämnt. Efter att domaren under matchens gång infört att ha vattenpaus utan ens att lagen valt om en vattenpaus. Sista kvarten gick lite mer åt gästernas håll då man gick lite på knäna och slarvade lite väl mycket på mittfältet. Men Folkabo höll undan och rättvist hade 0-0 efter första halvlek.

Öppna spjäll även i andra halvlek där båda lagen försökte att spräcka målnollan. Men det ser länge och väl ut att det kan bli en mållös historia. Men chanser det saknades inte i andra halvlek. Första giftiga chansen hade Sandhem på en hörna som slogs lågt mot första som höll på gå in bakom Diego. Som gjorde en benparad från nära håll när bollen skarvades in mot mål.

Folkabo fick även dom bra målchanser genom William Nilenfjord som skapade hela (4) frilägen. Först så drar han ett avslut rätt ut i skogen utanför straffområdet. Nästa chans skjuter han rakt på målvakten. Chans nummer tre hinns han i fatt och blir lite störd och hade han lagt sig ner i stället för stått upp så kanske domaren hade pekat på straffpunkten.

Straff skulle nog Sandhem ha haft när Fredrik Ellström ramlade omkull vid sidlinjen i straffområdet och drog ner Alexander Henningsson i fallet. Men domaren friade även denna situation. När det var dags för vattenpaus igen med 15 minuter kvar så var det fullt fokus nu att hålla resultatet.

Snorre Wiik kom ut till bänken och ville byta. Men fick nej av ledarstaben. Ett misstag som skulle tyvärr kosta laget dyrt tyvärr. Direkt efter pausen så får William sitt fjärde friläge. När Fredrik Johanssons eleganta nick friställde William men skjuter även denna gång rakt på målvakten.

Anfallet efter så tar Sandhem ledningen istället. En omställning där Folkabo tappa bollen på mitten, ställer Sandhem om på vänsterkanten där Olof Hartelius får god tid på sig och motta in inlägget mot Alexander Henningsson där Snorre Wiik inte han med och Alex kunde enkelt skarva in bollen på volley in bakom Diego Larsson till 1-0 i den 77:e minuten.

Riktigt tungt att vi ånyo är tyvärr mästerliga på att inte hålla ut hela matchen igen när vi har chans på poäng. Folkabo försöker med en sista push och skickar upp Ellström på topp och spelar med 3 i back och i fram. På stopptid kommer Hartelius helt fri med Diego Larsson. Men Diego väntar ut skytten och räddar den chansen. Matchens sista anfall så lyckas Folkabo komma igenom högen av Sandhemspelare. Där Fredrik Ellström får en bra chans utanför straffområdet. Men avslutet blir för löst och rakt på målvakten.

Matchen slutar 1-0 till Sandhem, Riktigt tungt att vi inte belönas med poäng när vi gör en bra match, men inte får utdelning. Men tyvärr är det vårat dilemma i årets upplaga i Folkabo att vi inte har en notorisk målskytt. Fyra frilägen måste man förvalta helt klart.

Det var i det stora hela en bra insats av laget, som studsa tillbaka efter dom tre tuffa matcherna som varit tidigare i Juni mot Axvall, Våmb och Fröjered. Så på Lördag är det dags att ta en vinst när serien vänder, när Stenstorp kommer på besök. Där Folkabo förlorade även den matchen med 1-0 i premiären på straff i 83:e minuten.