Folkabo IK

Referat

Bortaspelet för FIK fungerar inte - Ny förlust i derbyt

Fröjereds IF - Folkabo IK 6-0 (2-0)

Efter en fin insats förra matchen mot Våmbs IF på Skedevallen. Var förhoppningen att man skulle spela lika bra som senast. Men idag var det ingen som försökte spela dicisplinerat som senast mot Våmb. Inte nog med att vi tyvärr åker på 3 skador redan efter 15 minuter och får stuva om i laget. Det var som en hönsgård imellanåt, det var mycket som inte gick Folkabos väg idag.

Ledningsmålet som tillkommer via en långboll som Fröjered konstant sökte under hela matchen. Tyvärr så går bollen förbi Patrik Bergnell och iskallt kunde Andreas Dahlén runda Asper och lägga in ledningsmålet efter 13 minuter.

Fröjered hade chansen att öka på på straff i den 20:e minuten men bränner högt över målet. Andreas Dahlén skulle göra 2-0 via Eddie Ögrens generösa utspark. så ställde Daggen om och uttnyttjade läget som en målgörare han är.

Nä Folkabo kom inte upp i standard idag tyvärr. Andra halvlek är man riktigt tröttkört och spelar allt för svårt och Fröjered får relativt enkelt skapa målchanser. Asper i målet räddade laget flera gånger om från att ha påhälsning. Att det sluta endast med 6-0 får vi va nöjda med trots alla lägen som Fröjered hade.

Folkabo hade kanske tre chanser i slutet på andra halvlek när matchen mer eller mindre var avgjord. Diego Larsson fick hoppa in som forward idag, hade ett gyllene läge att avsluta men tyvärr blev hann upphunnen. Fredrik Johanssons ribbträff var värt ett bätre öde. Så även William Nilenfjords chans när han har öppet mål men mittback räddade på mållinjen.

1-19 är Folkabos bortaspel på 5 matcher. Det håller inte om man skall försöka vinna matcher så krävs det betydligt bättre skärpa. Hemmaspelet på Skedevallen är okej. Men allt kan bli så mycket bättre. Bara att ladda om för några träningar i midsommarveckan så väntar 2 hemmamatcher vecka 26 mot Sandhems IF och Stenstorps IF.