Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Folkabo IK - Senior -

Följ

- Senior -

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Våmbs IF 22 18 2 2 56
2 Fröjereds IF 22 18 1 3 55
3 Axvalls IF 22 15 2 5 47
4 Igelstorps IK 22 15 2 5 47
5 Borgunda IK 22 10 4 8 34
6 Sandhems IF 22 9 5 8 32
7 Kinnarp-Slutarps IF 22 9 1 12 28
8 Stenstorps IF 22 7 3 12 24
9 Vretens BK 22 6 4 12 22
10 Norra Fågelås IF 22 5 3 14 18
11 Vartofta SK 22 1 5 16 8
12 Folkabo IK 22 1 4 17 7

Match

Vretens BK

3 - 1
Björkvallen, Vreten A-plan
7 juli 2023
19:00

Folkabo IK

Referat

Domaren i fokus - När FIK förlorade i våravslutningen

Vretens BK - Folkabo IK 3-1 (1-1)
Mål:
1-0 (17) Felix Fredell
1-1 (36) Straff Fredrik Ellström, Ass: Fredrik Johansson
2-1 (53) Filip Örqvist
3-1 (76) Christoffer Ekeberg

Förhoppningen att göra en bra våravslutning i bortamatchen mot Vretens BK. När Folkabo möter (V) lag så brukar ju det bli poäng i tidigare fall. Men den här matchen och veckans förberedelse och dess timmar man lagt ner inför match förstördes helt och hållet av valet av domare till denna match. Som mer eller mindre gav hemmalaget 3 poäng i och med (2!) utvisningar som är helt otroligt felbedömda.

Björkvallens IP var det länge sedan vi spelade fotboll. Vi får nog gå tillbaka till 2006 då vi spelade på B-Planen och vann den fighten med 6-4 en regnig höstdag. Vill minnas att Tobias Rydén slängde sig handlöst mot stolpen och räddade bollen på mållinjen, men fick en rejäl smäll av just stolpen på smalbenet som satt fast i marken på den tiden. Vårmatchen kommer nog alla ihåg när Elvedin Kusturica hade lekstuga och gjorde 8 mål i 16-1 segern på Skedevallen.

En väldigt kort och tight plan, Där det fanns utrymme för snabba spelvändningar. Som alltid var den första kvarten viktig för oss. Vi låter Vreten ha spelövertaget, men dom kommer inte till något vasst inledningsvis. Folkabo hade dock bud på mål när William Nilenfjord rykte sig fri. Avslutet gick dock tätt utanför stolpen. Abel Yebiyo var när att kunna peta in den, Men avslutet var lite för hårt att kunna slänga sig fram på.

Vreten gör 1-0 i den 17:e minuten. Återigen som på Skedevallen så kommer det på en fast situation där vi tappar markeringen och en helt ostörd Felix Fredell kunde nicka in ledningsmålet bakom Diego.

Efter det så kommer vi till det som mer eller mindre skulle avgöra matchen, När Karim Golestani åker på ett direkt rött kort. Anledningen är för att domaren tyckte att Karim inte stod rätt till när han skulle kasta sitt inkast. Karim tittar ner i marken lite irriterad för att det kunde ju domaren släppt. Men då går domaren bara fram och skickar upp det röda kortet till Karim. Det är så himla dåligt att man skall behöva bli straffad för ett inkast som domaren inte ens hade behövt påpeka om. Det får inte ske även om det är Division 6!

Spel med en man mindre och uppförsbacken var nu en tuff nöt att knäcka för Folkabo om man skulle få med sig poäng i denna match. Men på något sätt så spelar vi bättre med en man mer än vad Vreten gör.

Matchminut 36 så får Folkabo en hörna. Där Abel Yebiyos hörna inte blir tillräckligt bra. Så studsade bollen till en aning i högen av spelare i boxen. Där bollen träffar bollen på handen på en Vretenspelare. Straff tilldöms till Folkabo, Var den rätt bedömd? Nja den är tveksam eftersom bollen söker sig på armen. Men är det något vi förtjänar så är det en straff som förövrigt är vår första straff vi får med oss hittills denna säsong. Utan tvekan skickade Berra och Stefan fram lagets kapten Fredrik Ellström. Som resolut skickade bollen till höger och målvakten gick åt fel håll. 1-1 med en man mindre alltså och vi var fortfarande med i matchen.

Men så kommer nästa stora snackis. William Nilenfjord hade innan straffen varnats för något som hade hänt på mittplanen som var väldigt konstigt bedömd. Innan halvtid så åker William på ett ytterligare gult kort när han går in axel mot axel i en duell. Rött kort igen och 2 utvisningar efter en halvlek. Det är helt otroligt att man kan varna allt på en plan. Vart fanns viljan och lusten av att föra en match som domare? Nu var goda råd riktigt dyra.

Planen var ju att bara försöka backa hem och behålla 1-1 och få med oss en poäng. För ett hemmlag med 2 man mer och mycket boll gjorde det riktigt uselt om man får säga det själv. Det borde dom förvaltat mycket bättre kan man tycka. Tyvärr så kommer ledningsmålet redan efter 8 minuter in i andra halvlek. Där en av alla andra 20 långbollar som dom försökte slå i andra halvlek. Lyckades träffa ett Folkaboben på mitten. Det ställde vårat försvar där Diego kom ut på mellanhand och skulle rycka åt sig bollen med en hand. Bollen hamnar till vänster och på bortre stolpen står en helt ren spelare som kan lägga in bollen i öppen kasse.

Jaha tänkte man nu, var det matchen det? Men sanningen är den att även om Folkabo hade 2 utvisningar så har man faktiskt bud på mål. Fredrik Ellström blir nedriven längs med sidlinjen/straffområdet. Abels frispark når samme Ellström på bortre stolpen som är nära att kunna trycka in den. Men är bryskt upphakad i avslutet som hamnar i burgaveln. Fredrik Johansson har ett skott på distans som målvakten räddar. Eddie Ögren har en frispark från 20 meter som går över målet.

Men grädde på moset så gör Vreten 3-1 i den 76:minuten. En solklar offside som domaren missar och återigen så hamnar bollen på vänsterkanten och på bortre ytan står en vretenspelare som kan lägga in bollen i öppet mål.

Ja det blev ännu en förlust för Folkabo IK. Men det är inte mycket att göra när vi får sådana här domslut emot oss. Det är inte mycket att försvara sig emot. Jobbigt läge att få ihop lag till höstpremiären med 2 startspelare borta direkt mot topplaget Igelstorps IK.

Med det sagt så är det bara att ta nya tag till hösten och göra det bättre än vad våren har erbjudit. Vi släpper inte in mest mål i serien, trots att vi ligger sist. Utan det är målen framåt som saknas för vår del. 10 mål på 13 matcher är inte godkänt tyvärr. Men nu skippar vi det och tar välbehövligt semester
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Fredrik Ellström 1 1 0 0 0 1
Fredrik Johansson 1 0 1 0 0 1
Abel Yebiyo 1 0 0 0 0 0
Alvedin Dindic 1 0 0 0 0 0
Damir Ovcina 1 0 0 0 0 0
Karim Golestani 1 0 0 0 1 0
Rickard Arvidsson 1 0 0 0 0 0
Snorre Haugene Wiik 1 0 0 0 0 0
William Nilenfjord 1 0 0 2 1 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Diego Larsson 1 0 0 0 3 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 29 apr 2023, 16:00 Folkabo IK - Vretens BK 2 - 1