Målen:
0-1 (76) Viktor Merigo
0-2 (87) Erik Wahnberg
1-2 (89) Fredrik Johansson, Ass: Jacob Bohman

Folkabo jobbade in nytillskott till matchen mot Stenstorp. Jacob Bohman och Felix Klahr gjorde comeback. Även om det var 8 månader dom spelade senast, så gjorde dom från start stora intryck under matchen. Planen var att låta Stenstorp föra spelet och äga bollen. Men deras bollinnehav gjorde inte så värst mycket i första halvlek. Många långbollar som gick till inspark.

Folkabo gick på sina kontringar när lägen uppstod. Där Jacob Bohman visade med sin snabbhet att han var ett ständigt hot i fram. Den 23:e minuten löpte han sig fri och drog iväg ett stenhårt skott via målvaktens händer i ribban. Minuten senare var han på hugget igen och drog iväg ett skott som målvakten tippade till hörna.

Slutet av halvleken så har Fredrik Johansson och Abel Yebiyo spelat sig fram snyggt på vänsterkanten. Så letade sig Freddans inlägg mot bortre stolpen där William Nilenfjord dök upp. Men när han avslutar med bredsidan så hinner en försvarare dit på mållinjen och räddar till hörna. 0-0 var ställningen efter första halvlek.

Andra halvlek var det lite mer öppna spjäll åt båda hållen. Folkabo blev lite förstora mellan lagdelarna när spelet böljade sig fram och tillbaka. Men även om det blev lite mer chanser nu som gästerna skapade så kändes det stabilt som matchen mot Sandhem i Tisdags.

När det såg ut som att även denna match skulle sluta mållöst så tänder matchen till sista kvarten. Misstänkt felaktigt inkast av Stenstorp, så avancerade Viktor Merigo in i straffområdet och lyckades skjuta i steget när Diego Larsson förflyttade sig, och bollen smet in lågt bakom Diego till 1-0 Stenstorp i den 76:e minuten. Surt att ännu en gång släppa in mål i matchens slutskede.

Folkabo gör som senast och skickar upp Fredrik Ellström på topp. Det hela leder till omställningslägen för Stenstorp. Sista 5 minuterna av matchen så är det mycket som sker. Många situationer och mängder med kort. Folkabo försöker att trycka på. Damir Ovcina testade från halva planen mot målvakten i Stenstorp som hade stora problem med den långbollen.

Tyvärr så gör Javad Soltani ett riktigt ödesdigert misstag i eget straffområde när ett inlägg från höger. Han har god tid på sig att plocka ner inlägget. Men försöker sig på att klacka bort bollen. Det var ju bara att tacka och ta emot för inbytte Erik Wahnberg som från 5 meter kunde dunka in bollen på volley lågt bakom en chanslös Diego Larsson till 2-0 i den 87:e minuten.

Matchen kändes då avgjord, Men hoppet tändes en aning i den 89:e minuten. Då Filmon Fshseayen byttes in och lyckades lobba fram bollen till Jacob Bohman på högerkanten. En väl tillslaget inlägg så dök Fredrik Johansson upp på bortre stolpen och kunde bresida in reduceringsbollen till 1-2.

Tyvärr så blir det många avbrott i varje duell så tiden rinner ut och Folkabo får inte den riktiga chansen att komma till en kvittering. Stenstorp vinner även denna match med 2-1.

Synd att vi inte är riktigt med matchen ut och blir hårt straffade som vi haft det under hela vårsäsongen. Bättre beslut och skärpa så hade vi kanske kunnat fått med oss en pinne i denna match också. Men dom enkla misstagen gör att vi faller även idag igen, även om vi gör en bra match så belönar sig det inte i det stora hela.