Fyra ödesdigra minuter - Då avgjorde gästerna dagens match

Folkabo IK - Igelstorps IK 1-4 (1-2)
Målskytt:
(45) Alvedin Dindic, Ass: Tobias Rydén

Dags att dra igång höstsäsongen. 9 omgångar kvar av säsongen. Så ställdes Folkabo för en tuff uppgift att möta topplaget Igelstorp. Vårmötet vann Igelstorp klart med 5-0. Där utav så låg fokuset att krympa ytorna för dom tekniska spelarna i Igelstorp.

Folkabo står upp riktigt bra, Igelstorp försöker motta långbollar på sina yttrar. Men försvaret i Folkabo är bra med inledningsvis. Det var lite halvchanser som inte var mer än att Diego Larsson hann ut och plocka upp många bollar.

Folkabo hade svårt att skaffa målchanser i vårmötet. Men dagens match så skapade Folkabo lite mer framåt. Efter 2 hörnmål mot Forsvik förra helgen. Så är det återigen en hörna som är nära att rendera mål när Fredrik Johanssons hörna går i bortre stolpen. Kristian Hermansson fick bollen tillskänks av Igelstorpsmålvakten. Men från snävvinkel så fick inte Herman in bollen bakom målvakten. Ett mål där kanske matchbilden skulle sett annorlunda ut. Istället så fick gästerna in det psykologiska 1-0.

32:e minuten så skickas bollen in i straffområdet. Där Ninos Ebrahim fick bollen framför fötterna och kunde enkelt skicka in ledningsmålet för Igelstorp. Av bara farten kom 2-0 2 minuter senare. Där Folkabo försöker sig spela sig ur pressen. Men tillbakaspelet från Oliver Gerdin bröts av samme Ninos som fick bollen och avancerade och via stolpen satte 2-0 i den 34:e minuten.

Folkabo skulle innan halvtidsvilan trycka in reduceringsmålet 2-1 i den 45:e minuten. Då Fredrik Ellström som alltid gör ett stort jobb på mittfältet, slet till sig en frispark till Folkabo på mittplanen. Frisparken slås av mittbacken Tobias Rydén där bollen går över Igelstorpförsvarare och bakom dyker Alvedin Dindic upp som resolut på två snabba touch drog till bollen lågt mot den vänstra stolpen. Viktigt med ett sent mål innan vilan där.

Andra halvlek så startar Folkabo det mycket piggt tack vare den sena reduceringen. Där gästerna har svårt att få till sitt spel. Folkabo vinner många dueller och känns mer påslagna. Men tyvärr så är det anfallsspelet som låser sig en aning. Fredrik Ellström har ett avslut utanför straffområdet som målvakten inte hade några besvär att rädda. Den stora chansen fick Fredrik Johansson som var snabbt framme när Folkabo pressade Igelstorpsförsvar till ett misstag. Där Freddan bara skall lägga in bollen i mål, Men målvakten hinner tillbaka och räddar Igelstorp där.

Istället skulle gästerna likt som i första göra både 3-1 och 4-1 inom loppet på 2 minuter. Där Folkabo inte tar jobbet helhjärtat, Men sedan gör Igelstorp det bra och visar varför dom är ett topplag. Marginalerna förtjänar man, Det gjorde gästerna som spelade bra och åkte hem med alla tre poängen till Skövde.

Slutsatserna av dagens tillställning så får vi ändå va nöjda med att vi stod upp bra mot ett topplag. Vi är svårslagna på Skedevallen. Det är bara att försöka ta med sig hemmaspelet och ta säsongens första vinst på bortaplan kommande helg mot Borgunda IK. Stort plus idag till Rickard Arvidsson och Tobias Rydén som gav och fick mängder med stryk idag.