Tidigt ledningsmål - Men ändå lyckades FIK att förlora

Kinnarp/Slutarps IF - Folkabo IK 4-2 (2-1)

Målskyttar:
0-1 (6) Dennis Murguz, Ass: William Nilenfjord
3-2 (65) William Nilenfjord, Ass: Eddie Ögren

Ny bortamatch för Folkabo IK, Med bortafacit som Folkabo har med 2-28 i målskillnad på 7 försök så var det tämligen en tuff uppgift att försöka vända på skutan. Men det skulle börja riktigt bra för Folkabos del. När Fredrik Ellström vinner bollen på mitten, så vänder William Nilenfjord upp fint och slår en perfekt djupledsboll till Dennis Murguz som kommer fri och kan enkelt rulla in ledningsmålet 1-0 till Folkabo.

Minuten senare så är det nära 2-0 när Damir Ovcinas inlägg från vänster når William Nilenfjord som skarvar bollen mot mål som målvakten räddar med handen lågt.

Men efter det så börjar K/S att ta över allt mer under första halvlek. Tyvärr så är det en långboll som Tobias Rydén inte får bort. Viggo Thorell kunde snappa upp bollen och trycka in bollen lågt till höger bakom Diego Larsson till 1-1 i den 14:e minuten.

Samme Thorell kommer fri i den 27:e minuten men prickade stolpens insida där som räddade Folkabo där. Men målet av nyssnämnda skulle sätta 2-1 i den 39 Minuten när Folkabo vinkar på en solklar offside som inte blåses av. Då Thorell kunde runda Diego och lägga in bollen i mål som var ställningen efter första 45 minuter.

Folkabo är nära att kvittera till 2-2 tidigt in i andra då Fredrik Johansson plockar ner bollen snyggt och kommer förbi sin ytterback och lägger in bollen till Dennis Murguz som trycker till bollen som målvakten gör en benparad på. Returen plockar Damir Ovcina upp och slår bollen mot den bortre ytan där Rickard Arvidsson får läge att skjuta men drar bollen högt över målet.

Stora chansen till kvittering får William Nilenfjord när Damr Ovcinas passning i djupled som Nilen sprintade sig fri på mot en utrusande målvakt. Men istället för att runda målvakten så skjuter han direkt och bollen går retligt förbi stolpen till inspark. Istället för att sätta sin chanser så åker man istället på ett mål i baken istället anfallet efter. När en långboll går över försvaret och Victor Mossby kommer fri och Diego Larsson halkar till och ramlar då kunde Mossby enkelt lägga in 3-1 bollen i den 62:e minuten.

Men Folkabo gav inte upp utan skulle reducera till 3-2 i den 65:e minuten. Dennis Murguz fina boll ut på kanten till Eddie Ögren som spurtar sig fri och slår in bollen mot William Nilenfjord som petar in bollen i mål.

Kristian Hermansson hoppade in i slutet och fick sig en chans men bollen går högt över. Abel Yebiyo har en frispark som målvakten enkelt kunde ta hand om. Istället för en kvittering så kommer 4-2 i den 70:e minuten när vi har kontroll på bollen. Tappar ut till ett inkast som senare renderar i en frispark på straffområdeslinjen. Där Oskar Lagesson kunde placera in bollen runt muren och in lågt bakom Diego Larsson som nog borde ha den bollen.

Händelserikt på slutet av matchen där Diego Larsson drar iväg en frispark från halva planen som går högt mot mål som målvakten har problem med att hålla och returen är så när att Folkabo kan trycka in i mål. Diego skulle minuten senare stå för en riktigt stark räddning när K/S är nära att utöka på till 5-2.

Ny förlust för Folkabo som bjöd upp till kamp och gjorde en bra match i stora hela. Men tyvärr så måste dom inviduella misstagen tas bort om man skall ta poäng. Kul att vi kan göra mål även på bortaplan och hade bud på fler. Så i det stora hela så gjorde vi en bra bortamatch trots förlust. Nya tag till hemmamatchen mot Norra Fågelås kommande Fredag.