Axvalls IF

Referat

Fantasilöst FIK - Kammade noll ännu en gång

Folkabo IK - Axvalls IF 0-2 (0-2)

Ja ingen match är den sig lik i Folkabo. Med båda mittfältsparet Fredrik Ellström och Dennis Murguz avstängda. Rickard Arvidsson skadad, lägg där till där (5!) man som startar matchen halvskadade. Ja det såg tufft ut på förhand att dagens match skulle genomföras. Det blev inte bättre när mittbacken Tobias Rydén kliver av redan efter 3 minuter.

Första halvlek är totalt uselt från Folkabo, ingenting stämmer. Det var många som inte visade någon glädje att vilja spela denna match. Att gästande Axvall fick göra lite som dom ville var tungt att se oss vika ner oss innan matchen ens börjat. Ledningsmålet kommer efter kvarten spelad. När vi lyfter en långboll som vi förlorar duellespelet. Snabb spelomvändning och via ett snabbt pass i sidled så hann varken försvaret eller Fredrik Östlund i målet med.

Efter typ 25 minuter så börjar Folkabo ha lite spel på Axvalls planhalva. Men inga målchanser skapades första halvlek. Axvall skulle istället gå upp till 2-0 i den 32:e minuten.

Ja det var ingen vacker syn första halvlek från Folkabos sida. Som ändå är med i matchen. ´Dom är kassa´ säger deras lagkapten. Ja, Men inte är dom bättre själva, om dom enbart kan göra 2 mål i denna match.

Andra halvlek är det en aning bättre, men orken viljan och glädjen lös med sin frånvaro idag. Dom som gick i bräschen idag var Fredrik Johansson och Fredrik Östlund. Axvall hade chanser att öka på vid 2 tillfällen. Men Asper stod för 2 fina parader. Samt att Freddan räddade ett givet mål på mållinjen.

Folkabos enda skott på mål hade William Nilenfjord som väggspelade med Kristian Hermansson. Men avslutet var lite för löst och enkelt för målvakten att rädda. En straff borde Folkabo fått när Diego Larsson blev nedriven i straffområdet. Men vår gode vän från Vreten matchen som dömde idag. Ja han var lika dålig som senast han dömde oss i Vreten.

Folkabo vaskade fram tre hörnor på slutet. Men idag var dom inte ens i närheten av nära som tidigare matcher i höst, Matchen slutar 2-0 till Axvall. Efterspelt just nu är hur vi skall få ihop lag till Våmb kommande helg. Där många spelare saknas. Kanske läge att dra WO kortet? Just nu känns det som en tuff uppgift att vi har ett lag mot Våmb.