Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Folkabo IK - Senior -

Följ

- Senior -

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Våmbs IF 22 18 2 2 56
2 Fröjereds IF 22 18 1 3 55
3 Axvalls IF 22 15 2 5 47
4 Igelstorps IK 22 15 2 5 47
5 Borgunda IK 22 10 4 8 34
6 Sandhems IF 22 9 5 8 32
7 Kinnarp-Slutarps IF 22 9 1 12 28
8 Stenstorps IF 22 7 3 12 24
9 Vretens BK 22 6 4 12 22
10 Norra Fågelås IF 22 5 3 14 18
11 Vartofta SK 22 1 5 16 8
12 Folkabo IK 22 1 4 17 7

Match

Folkabo IK

0 - 1
Skedevallen 1
1 oktober 2023
16:00

Fröjereds IF

Referat

Gedigen FIK insats i derbyt - Som borde belönats med poäng

Folkabo IK - Fröjereds IF 0-1 (0-1)

Derby på Skedevallen, ett perfekt fotbollsväder denna 1 Oktoberdag. Tyvärr så fick vi i veckan skador på skyttekungen i laget William Nilenfjord som inte kunde medverka idag. Alvedin Dindic har en nerv i kläm som gjorde han otillägninglig idag. Draget var att få hem Karim Golestani hem tidigare från sin semster tripp i Iran som han vart hela September månad. Vilket lyckades, det kryddades även till med att Jacob Bohman och Tobias Andersson tackade ja att ställa upp i derbyt.

VI skulle äntligen kunna formera en bra elva, men redan på uppvärmningen så får Andreas Binnberg kliva av pga sin vadskada som jäckat honom under höstsäongen. Draget fick bli att dra ner Oliver Gerdin på mittbacksposition med Tobias Rydén. Vilken match dessa båda herrar gör. Dom sätter sig i respekt direkt och ingen Fröjeredspelare vågar utmana dessa två under matchens gång.

Folkabo spelar kompakt och gör det riktigt svårt för Fröjered som inte kommer till några direkta farligheter. Diego Larsson gör säsongens bästa insats i kassen idag, och gör det han ska göra med bravur! Fröjered är riktigt frustrerat och spelar verkligen inte som ett topplag idag. Visst saknade dom 2 viktiga spelare. Men skall man vara ett topplag, så skall bredden i truppen göra jobbet ändå. Men dom var riktigt tama och lama. Det berodde mest att Folkabo vann väldigt många dueller under matchens gång. Det var ett rejält krig på planen. Så även vid sidan av planen. Precis så ett derby skall vara.

Folkabo hade svårt att komma själva till bra målchanser i första halvlek. Den enda riktiga chansen hade Jacob Bohman som försökte göra en konstspark i straffområdet. Men avslutet letade sig utanför målet. Det såg länge och väl riktigt tryggt och stabillt bakåt. Fröjered vaskade fram några frisparkar nära straffområdet. Men dom bollarna hamnade borta hos grannen Jonas Albemans trädgård istället.

Dock så är det en billig situation som skulle avgöra dagens tillställning. Då dagens högsta spark når Kristian Hermansson på vänsterbacken. Han har god tid på sig att plocka ner bollen. Men istället så studsar den upp på handen. Då blåser domaren frö frispark. På frisparken så lyfts den in i straffområdet som nickas mot mål som Diego Larsson räddar, men får inte bort bollen till hörna. Där dyker ju naturligtvis Andreas Dahlén upp och kunde lite väl enkelt trycka in ledningsmålet i den 38:e minuten. Som skulle vara halvtids resultatet efter 45 minuters spel.

Andra halvlek så är det mycket spel fram och tillbaka. Det var vidöppet och chans till att lyckas att kvittera var stor för Folkabo, för man spelar riktigt bra, dock så är det som vart det stora problemet hela säsongen. Det är att sätta sina chanser och få fram bollarna på rätt sätt till våra forwards.

Fröjered vaskar fram avslut mest utanför straffområdet. Men avsluten mot Diego var tämligen enkla att hova in i för Diego. Mitten av matchen så är det lite rotration på spelare i båda lagen. Tempot blir lite avslagen, men det är krig om varenda boll på mittfältet. Abel Yebiyo och Fredrik Ellström ger och tar mycket stryk. Folkabo har många fasta situationer på både frisparkar och hörnor som man lyfter upp mycket folk i straffområdet på. Den farligaste chansen Folkabo får är när Tobias Rydén är framme och får tag på bollen och vänder om kvickt och får iväg ett farligt avslut som Fröjereds målvakt tippar till hörna.

Slutet så försöker Folkabo med en sista push att lyckas få in ett kvitteringsmål, Men tyvärr så knyter det sig när man i avgörande läge skall få in bollarna mot forwards så blir det en långboll som går i tomma intet. Eller att man tar lite för lång tid på sig att få fram bollarna till rätt adress.

Matchen slutar med Fröjeredsvinst även denna gång. Det fick dom kämpa hårt för, för som precis som under säsongen så är vi riktigt starka på hemmaplan där vi stormtrivs på Skedevallen. Även om vi inte får resultaten med oss, så kan vi idag går rakryggade och känna att idag gjorde samtliga en riktigt bra match, även om vi förlorar med uddamålet.

Svårt att nämna vem som stack ut bäst i hemmalaget idag. Idag går det till hela kollektivet, samtliga gör en heroisk insats. Tänk om vi kunde spela såhär varje match så hade vi garanterat varit ett mittenlag. Men nu har vi en match kvar och den skall vi vinna till vilket pris som helst!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Abel Yebiyo 1 0 0 0 0 0
Damir Ovcina 1 0 0 0 0 0
Fredrik Ellström 1 0 0 1 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0 0
Karim Golestani 1 0 0 1 0 0
Kristian Hermansson 1 0 0 0 0 0
Oliver Gerdin 1 0 0 0 0 0
Tobias Rydén 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Diego Larsson 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 16 jun 2023, 19:00 Fröjereds IF - Folkabo IK 6 - 0