Pigg start - Men sedan gav FIK bort matchen

Sandhems IF - Folkabo IK 4-1 (3-1)

Målskytt;
0-1 (8) Oliwer Nilenfjord, Ass: Jacob Bohman

Efter förra helgens fina insats mot Fröjered. Så var förhoppningen riktigt stark att vi skulle bjuda upp till en bra match i sista matchen mot Sandhems IF. Men verkligheten kom ikapp oss ånyo. 4 st var enbart med på årets sista träning i Torsdags. Men man hade fått klartecken från nygamla spelare att ställa upp via Alexander Karlén och Anton Mellberg. Det kryddades med att Jacob Bohman, Tobias Andersson och Erik Hagstedt skulle ställa upp. Men på morgonen kommer det hela 5! tunga återbud från Erik Hagstedt, Oliver Gerdin, Rickard Arvidsson, Kristian Hermansson och William Hultgårdh.

Givetvis trist att möblera om i startelvan som vanligt. Men tack vare dom nygamla som ställde upp så hade vi ett lag precis. Alvedin Dindic som skulle kolla på matchen. Fick snabbt hoppa in och byta om så vi hade åtminstone 2 avbytare i matchen.

Folkabo börjar piggt och ett Sandhem som skriker på varandra är inte med i matchinledningen. Då passade Folkabo på att ta ledningen med 1-0 i den 8:e minuten. Jacob Bohman slår in ett riktigt bra inlägg från högerkanten som letar sig fram till 16-årige Oliwer Nilenfjord som nickade in sitt första seniormål och i Folkabotröjan till bortaledning 1-0.

Efter målet så börjar hemmalaget få igång sitt spel, eller ja, långbollar för planen var bedrövlig på Idrottsparken i Sandhem. För spelare ramlade omkull på löpande band. Alldeles för lågt klippt gjorde det riktigt svårspelat denna sista omgång.

Spela på ledning har aldrig varit vår grej denna säsong. Då vi inte riktigt går in i duellerna och låter motståndarna få övertaget istället för vi själva kan spela lugnt och sansat. När kvitteringen till 1-1 kommer i den 22:e minuten. Ja det symboliserar hela säsongen hur man inte skall spela försvarsspel. När Eddie Ögren har hur mycket tid som helst att plocka till sig bollen. Men istället så låter han Sandhems nummer 8 (okänd spelare) enligt fogis. Få bara ta bollen och avcancera enkelt fram på vänsterkanten och ser att Diego Larsson står helt fel i målet. Då var det bara att lobba bollen över in i mål till 1-1.

Likväl 2-1 målet kommer av bara farten 2 minuter senare. Så kommer man påtok enkelt förbi på vänsterkanten och Diego står på mellis och återigen så lobbas bollen över in i mål. Sjukt frustrerande att vi skall behöva göra dessa misstag när vi är i ledning och inte gå in i duellerna ordentligt! 3-1 målet i den 35:e minuten så är det samma visa igen, Sandhem kommer igenom på vänsterkanten och #8 får enkelt passera framåt och från snävvinkel släpper DIego första stolpen och enkelt gör 3-1.

Slutet av halvleken så vaknar Folkabo till och är nära via två frisparkar från nära håll när först Damir Ovcina försökte sig på ett skott från distans. Men målvakten fångade in den. Fredrik Ellström har en frispark utanför cirkeln. Men avslutet träffade en Sandhemsspelare som inte stod i muren. 3-1 efter första halvlek.

Andra halvlek så är det en avslagen tillställning där båda lagen mer eller mindre väntade in slutvisslan för säsongen. Det var väldigt hafsigt spel och spelet gick fram och tillbaka. Folkabo vaskade fram några chanser genom Tobias Andersson som slet hårt på sin högerkant. Alvedin Dindic försöker sig på en konstspark utanför straffområdet men missade bollen. Fredrik Ellström som tilldelades matchens lirare i Folkabo gjorde som vanligt en grym match på mitten och hade många kamper mot tidigare Folkaboiten Fredrik Andersson i Sandhem.

Sandhem har många omställningar, men oförmågan att göra mål var mer slarviga avslut än att det blev påhälsningar i Folkabomålet. Alexander Henningsson har 2 frilägen som han missar att lägga in i mål. Olof Hartelius har även han flera chanser att göra mål men missar. Men han skulle göra sitt andra för dagen när Diego Larssons utspark hamnade rätt i famnen på Olof som enkelt kunde komma fri och via stolpen sätta 4-1 som blev slutresultatet.

Ja det blev en ny förlust, vi kämpar och krigar men vi får svårt att få ihop ett fungerande spel när vi varken kan träna ihop oss och får ändra startelva till varenda match under årets gång. hela 40 spelare har man använt sig av säsongen. Visst det är bra att folk ställer upp. Men det hade varit roligare om vi haft alla tillgängliga och spelat till sig en plats i laget. Nu har det varit mer ´ring så spelare vi´ som Berndt har kallat denna säsong för.

Förhoppningsvis så får vi ordning på organisationen till kommande säsong. Där arbetet är full igång att göra en nystart kommande säsong. Mer om det hoppas vi kunna berätta kommande vecka. Det kommer komma en sammanställning av säsongen i ett annat inlägg. Stort tack till alla spelare som ställt upp under säsongen.